BRUIAJ – Maşini din Baia Mare furate din parcarea supermarketurilor

1382
Poliţiştii de investigaţii criminale maramureşeni au reuşit să probeze activitatea infracţională a unei grupări specializate în furturi din autoturisme care acţiona pe raza mai multor judeţe, inclusiv Maramureş. Cei patru bărbaţi, trei dintre ei cetăţeni moldoveni şi unul cetăţean ucrainean, au fost arestaţi preventiv de către instanţa din Braşov.
Poliţiştii maramureşeni arată că la mijlocul lunii februarie poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi despre comiterea a trei furturi din autoturisme, în niciunul din cazuri nefiind semne de efracţie. Sistemele de închidere a autoturismelor nu prezentau urme de forţare. Autoturismele se aflau în parcările unor centre comerciale.
“S-a constatat că astfel de cazuri s-au înregistrat şi în judeţul Braşov astfel că, prin colaborare cu poliţiştii de investigaţii criminale braşoveni, au fost identificaţi patru bărbaţi cu vârste între 45 şi 54 de ani, bănuiţi de comiterea faptelor.
Modalitatea prin care ei au acţionat era bruierea sistemului centralizat de închiderea în momentul acţionării acestuia de către proprietarul autovehiculului, portierele rămânând astfel deblocate”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Maramureş.
În prezent aceştia sunt cercetaţi, în stare de arest preventiv, dosarele penale fiind înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov. Acţiunile de documentare a activităţii infracţionale au fost realizate cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale.
Mai multe stiri pe Axanews.ro
Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here