BOTIZA – În topul celor mai frumoase localități din România

422

Administrația locală din Botiza a implementat în ultima perioadă o serie de proiecte care au dat o npuă față comunei. În urmă cu doi ani, Botiza a fost clasată pe locul 10 în topul celor mai frumoase localități din țară. Edilul Florea Poienar a continuat de atunci încoace dezvoltarea comunei. Peste opt kilometri de drumuri au fost asfaltate în ultimul an. Prin acest proiect, primăria a asfaltat toate străzile din comună. De asemenea s-au construit trei poduri peste râul Botiza. Comuna are de asemenea apă și canalizare pe toate străzile din comună.

În prezent se execută lucrări de finisare interioară la grădința cu trei grupe din comuna Botiza. Se mai execută lucrări la sediul nou al primăriei, dispensarul uman și construirea unui cabinet stomatologic. Construcția trotuarelor din piatră cubică și amenajarea drumurilor agricole se află în plină desfășurare. Lucrări de îndiguire se realizează pe Valea Savului și Valea Băiței. Aici mai sunt necesare lucrări în proporție de 30% până la finalizare.

Centrul Civic din Botiza, spații verzi, spații de recreere și promenadă au fost de asemenea realizate în acest mandat al primarului Florea Poienar.

”În urmă cu doi ani am obținut titulatura de <<Stațiune Turistică de Interes Local>>, fapt ce a dus la atragerea fondurilor destinate turismului”, a spus primarul comunei Botiza, Florea Poienar.

De asemenea s-au finalizat reabilarea a nu mai puțin de 13 podețe la nivelul comunei. Acestea fac legătura dintre străzile secundare și drumul comunal.

Mircea Militar

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here