BOTEZ ÎN MARAMUREȘ – Actrița Laura Cosoi și-a botezat fetița în Baia Sprie

40

Într-una dintre cele mai recente vizite ale actriței Laura Cosoi în județ, spunea că Maramureșul este locul care îi amintește de copilărie și de poveștile bunicilor.

Sunt în Maramureș și tot ce mă înconjoară îmi amintește de copilărie, de vacanțele la bunici, de verile pline de farmec și nu mai pot de dor. Chiar de dimineață o vedeam pe Rita cum se joacă sub un nuc și știu că deși acum i se poate părea colosal, în câțiva ani i se va părea mic, mic. La fel i se va întâmpla și cu casa sau dealul pe care-l urcă în fiecare zi după ce termină micul dejun, dar și cu cărțile de povești care la un moment dat îi vor rămâne și ele mici”, scria actrița pe Facebook.

Tot pe rețelele de socializare și pe blog-ul personal aceasta povestește că a ales s-o boteze pe micuța Vera (a doua fetiță a actriței) în Maramureș.

Maramureșul, locul de suflet al actriței

Laura Cosoi vorbește pe blog despre botezul care s-a desfășurat în locul ei de suflet, Maramureș, în aceste vremuri dificile.

„În vremurile astea haotice, în care totul e cu susul în jos și altfel decât ne-am dori să fie, am reușit să ne rupem de lume, iar asta s-a întâmplat la botezul Verei. Spuneam într-o postare trecută cum gestionez treaba de acasă cu fetele și cum organizez de la distanță botezul din Maramureș, pe care iată că ne-a ajutat Dumnezeu nu doar să-l facem, dar și să ne simțim cu toții ca-ntr-o poveste, departe de lumea dezlănțuită. Cu mâna pe inimă spun că am trăit unele dintre cele mai frumoase momente din viața noastră și cred că le-am resimțit atât de puternic și pentru că au venit în perioada asta cât am stat mai mult închiși, cu contacte reduse între noi”, scrie actrița.

Printre altele, Laura vorbește despre casele și bucatele tradiționale, muzica bună, dar și locul frumos unde a avut loc botezul.

Maramureș, locul nostru de suflet, unde am botezat-o și pe Rita a fost cadrul de poveste al botezului Verei, unul neaoș românesc, sus pe deal, în bătătură, între case tradiționale. Și chiar dacă a fost un cadru restrâns, botezul moroșan al Verei ne-a adus bucurie cât să dăm și la alții, din belșug. Am avut bucate tradiționale, muzica de-a locului, bună, dar și de chitară și chiar sunt recunoscătoare că oamenii pe care ni i-am dorit la botez s-au mobilizat și ne-au ajutat”, spune aceasta.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here