BORȘA – Scandal cu polițiști, borșeni agresivi și multă nervozitate

7089

Nu este pentru prima dată când la Borșa oamenii legii sunt nevoiți să aplice legea, chiar folosind armamentul din dotare. În noaptea de 26 spre 27 decembrie 2018 poliţiştii din Borşa au efectuat activităţi de supraveghere a traficului rutier, în cadrul unei acţiuni organizate pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, beneficiind de suportul tactic al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş.

Inspecctoratul de Poliție al județului Maramureș ține să arate că pe parcursul desfăşurării activităţilor de control, doi pasageri dintr-un autoturism ce se deplasa pe strada 22 Decembrie, care nu făceau obiectul verificărilor în acel moment, trecând pe lângă filtrul organizat, au adresat poliţiştilor injurii, însoţite de semne obscene şi cuvinte jignitoare.

„În consecinţă, autoturismul a fost urmărit şi oprit în trafic de poliţişti, în vederea luării măsurilor legale. După ce au coborât din autoturism cei doi bărbaţi au continuat să se manifeste agresiv, au lovit geamul portierei autospecialei de poliţie, motiv pentru care au fost imobilizaţi de către luptării Serviciului de Acţiuni Speciale„, arată IPJ Maramureș.

Tot oamenii legii au avut de furcă că alți doi borșeni. Care, după ce au fost imobilizaţi, au fost conduşi la sediul poliţiei pentru luarea măsurilor legale, nefiind oprite alte autoturisme în trafic. La faţa locului a sosit o ambulanţă însă, întrucât solicitantul nu s-a adresat în vederea acordării îngrijirilor medicale, ambulanţa s-a retras. Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș a mai subliniat că ulterior reținerii scandalagiilor au mai fost implicate mai multe persoane din anturajul contravenienţilor, care au manifestat o atitudine de intimidare a forţelor de ordine.

„Pe tot parcursul activităţilor desfăşurate nu a fost folosit armamentul din dotare, folosindu-se doar procedeele tactice de imobilizare şi încătuşare. Menţionăm că în cursul anului 2018 luptătorii Serviciului Acţiuni Speciale Maramureş au desfăşurat 440 activităţi specifice (nouă dintre acestea pe raza oraşului Borşa). În cadrul acestor activităţi, în şapte cazuri s-a impus folosirea forţei (la Borşa o singură dată, pentru gestionarea evenimentului de referinţă)”, arată IPJ Maramureș.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here