BORŞA – Blocuri izolate termic şi investiţii serioase la reţeaua de apă

1627
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Primăvara aduce o continuare a investiţiilor începute deja în oraşul Borşa, dar şi demararea unora noi. Şi nu sunt deloc puţine. Primarul oraşului, Sorin Timiş, a arătat că există câteva investiţii care vor continua, începute anul trecut, şi anume asfaltare străzi în cartierul Pietroasa cu finanţare prin PNDL 1, respectiv construire pod variantă ocolitoare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2.

“În ceea ce priveşte investiţiile noi, avem mai multe proiecte care vor demara în acest an. Este vorba despre izolare termică blocuri şi aici vorbim de un bloc în Baia Borşa şi un bloc în centrul oraşului, cu finanţare prin fonduri europene. O altă investiţie nouă este Programul EDU 1000 – amenajare şcoli pentru programul “Şcoala după şcoală” – finanţare prin Fonduri EU prin POCU. Continuăm cu construire staţie de epurare prin PNDL2, construire reţea magistrală de canalizare, un total de 13 km prin PNDL 2”, a arătat, pentru AxaNews.ro, primarul din Borşa, Sorin Timiş.

Alte investiţii noi care se vor derula în oraşul de pe Cisla sunt construire reţea de colectare ape menajere în zona centrală – doi kilometri prin buget local, reabilitare reţea de alimentare cu apă potabilă a cartierelor Baia Borşa şi Rotundu şi construire bazine de stocare a apei potabile cu finanţare de la bugetul local, amenajare alei pietonale în zona centrală, modernizare iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat cu finanţare in sistem leasing, dar şi alei în zona străzii Ştrandului şi Aleii Tineretului.

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here