BONNIE ŞI CLYDE DE BAIA MARE – Filmul furtului din magazinul de îmbrăcăminte (VIDEO ŞI GALERIE FOTO)

574

Persoanele puse pe rele găsesc întotdeauna variante în a încerca să păcălească legea. Indivizii care se îndeletnicesc cu furtul, cea mai la îndemână infracţiune din lume, sunt extrem de ingenioşi atunci când au ca scop să îşi însuşească ceea ce nu este a lor. Ceea ce nu ştiu, însă, unii hoţi, este faptul că multe spaţii comerciale sunt dotate cu supraveghere video şi orice faptă imorală şi ilegală este surprinsă de aparatura de specialitate.

Zi de weekend, ora 09.42 dimineaţă. Într-un magazin de îmbrăcăminte şi încălţăminte situat în Baia Mare, în “buricul târgului”, intră o femeie. E singură în momentul în care apare “în bătaia camerei video”. Nimic anormal până aici, întrucât este o oră de shopping preferată de mulţi băimăreni. După numai câteva secunde, intră în cadru un bărbat însoţit de un copil în cărucior.

# Modul de operare – probăm şi plecăm
Bărbatul, îmbrăcat cu un tricou muştariu şi cu un tatuaj pe braţul drept, “parchează” căruciorul, după care merge ţintă la o vestă de culoare albastră, aşezată pe un umeraş. După ce se preface că verifică materialul din care este realizată vesta, priveşte în stânga şi în dreapta, după care ia obiectul de vestimentaţie în mână. Probabil din cauza emoţiilor, bărbatul scapă umeraşul, pe care îl aşează pe suport. Între timp, femeia care intrase cu câteva secunde înaintea bărbatului, pare să poarte grija căruciorului. Bărbatul ia vesta, o probează, după care cere opinia femeii care se sprijină în cărucior. Cei doi par a fi venit împreună, cu toate că au intrat în magazin separat. Bărbatul vrea să dea jos vesta, după care cei doi se consultă asupra unui lucru. Cel mai probabil, cei doi au senzaţia că nu îi vede nimeni. În acel moment, bărbatul ia vesta înapoi pe el şi iese ca şi când ar fi cumpărat obiectul. Hoţul iese, iar după câteva secunde, femeia salută respectuos personalul magazinului şi părăseşte incinta, alături de cărucior. Evident, niciunul dintre cei doi nu şi-au dat seama că au fost “observaţi” de Big Brother-ul aşezat la înălţime, respectiv camera video. El a grăbit paşii pe bulevardul Bucureşti, către Center, lăsându-o pe femeie şi pe copil în urma sa.

# Un video viral pe Facebook
Reprezentanţii magazinului au făcut publice imaginile surprinse de sistemul de supraveghere video pe pagina de Facebook. Filmul a devenit viral, atingând, în decurs de două zile, peste 20.700 de vizualizări, peste 20 de comentarii şi peste 240 de distribuiri. “Un nou tip de furt, probăm și plecăm! Haideți să îi facem cunoscuți pe acești indivizi și să fim atenți la astfel de situații!”, au precizat reprezentanţii magazinului în cauză, pe profilul de Facebook al magazinului.

Furt din Magazin

Un nou tip de furt, probăm și plecam! Haideți sa ii facem cunoscuți pe acești indivizi și sa fim atenți la astfel de situații!O zi frumoasa!

Publicată de Don Pio Page pe Luni, 10 Septembrie 2018

# Poliţia s-a autosesizat
În prezent, Bonnie şi Clyde de Baia Mare au ajuns în atenţia oamenilor legii, care s-au autosesizat în acest caz. Practic, este numai o chestiune de timp ca autorii furtului să fie identificaţi şi luaţi la întrebări. Cu toate că nu vorbim despre “o mare lovitură”, este vorba despre a da un exemplu că furturile nu au ce căuta într-o comunitate. “Poliţiştii maramureşeni au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs fapta şi pentru identificarea autorilor, urmând să fie luate măsurile legale prin tragerea acestora la răspundere”, a precizat, pentru AxaNews.ro, Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Cătă ŢINEGHE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here