PENTRU BOLNAVII DE CANCER – Spitalul Județean de Urgență Baia Mare va avea două aparate de radioterapie

849

Spitalul Județean de Urgență Baia Mare urmează să fie dotat cu un al doilea aparat de radioterapie, folosit în tratarea afecțiunilor oncologice. Aparatul umrează să ajung în spital anul viitor. “Încă un lucru extraordinar pe care îl vom finaliza anul viitor, este modernizarea Laboratorului de radioterapie. Anul acesta a fost renovat, primii pacienți au trecut deja pragul acestui laborator. Pe data de 15 noiembrie s-a lansat o licitație pentru achiziția celui de-al doilea aparat de radioterapie prin finanțarea Băncii Mondiale, astfel încât vom avea unul din cele mai moderne laboratoare de radioterapie din nordul României.

Când am inaugurat acest laborator spuneam că este important să avem soluții de back-up, două astfel de acceleratoare, astfel încât terapia pacientului să nu fie periclitată sub nicio formă. Practic este un cerc închis: Aaem Secția de oncologie, avem molecule corespunzătoare pentru aproape toată patologia oncoligică, avem radioterapia, avem tumorboard-ul care este obligatoriu de anul acesta, astfel încât putem trata integrat pacientul bolnav de cancer. Bolile cardiovasculare și bolile oncologice sunt pe primul loc ca și cauză de mortalitate. Deci zona aceasta, în Maramureș va fi acoperită”, a anunțat conducerea Spitalului Județean Baia Mare.

De asemenea, pentru a face față numărului mare de bolnavi de cancer care se tratează în Baia Mare, conducerea spitalului dorește să înființeze o secție de radioterapie, având în vedere că la noi ajung și pacienți din județele vecine.

“Am făcut un studiu de fezabilitate ca să înființăm o secție de radioterapie, pentru că secția de oncologie este mult prea mică. Sunt 12.800 de bolnavi oncologici în județ, plus că suntem la dispoziția bolanvilor oncologici din județele limitrofe: Satu Mare, Sălaj și Bistrița. Ei vin în Baia Mare pentru radioterapie, așa că ne-am gândit să înființăm aici o secție pentru bolnavii internați”, a explicat Vasile Pop, directorul medical al spitalului.

Cristina LUP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here