BOCICOIU MARE – O grădiniţă şi două şcoli, reabilitate. Bani pentru un teren sintetic de fotbal cu nocturnă

956
În comuna Bocicoiu Mare ajunge pentru investiţii suma de aproximativ 1,5 milioane de lei pentru reabilitarea unei grădințe și a două școli. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) a aprobat suma de 375.000 de lei pentru realizarea obiectivului de investiții ”Reabilitare Școală Gimnazială Lunca la Tisa”, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua. Valoarea totală a investiției este de 441.439,00 lei.
Tot pe PNDL2 avem un al doilea proiect, în sumă de 596.328,00 lei, care privește reabilitarea și extinderea Școlii Gimaziale Crăciunești – Corp A, valoarea totală a investiției fiind de 661.167,00 mii lei. Cel de-al treilea proiect semnat la sfârșitul săptămânii trecute, în prezența președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, din cele șase contracte de finanțare prin PNDL2, face referire la reabilitarea Grădiniței din Crăciunești. Finanțarea este în valoare de 579.839,00 lei, valoarea totală a investiției fiind de 579.839 lei.
Liviu Lazarciuc, primarul comunei Bocicoiu Mare a spus: ”Pe lângă fondurile guvernamentale pe care le atragem în comunitatea noastră, avem și proiecte pe care reușim să le realizăm prin finanțare de la bugetul local. Astfel, avem un contract de asfaltare străzi, în sumă de aproximativ 100.000 de euro, unde vom începe în cel mai scurt timp lucrările, dar am votat și proiectul privind construirea unei noi clădiri pentru Primăria Bocicoiu Mare, suma fiind de aproximativ 120.000 de euro”.
“Am obținut aprobare pentru realizarea unui cămin cultural, în Crăciunești, iar acum așteptăm să ni se comunice finanțarea. Dat fiind că, din lipsa elevilor, toți copiii din comună care studiază la școală au fost mutați la Crăciunești, avem în plan, aici, construirea unei creșe, dar și a unei săli de sport și a unui teren sintetic de fotbal cu nocturnă. Pe fonduri europene vom depune un proiect de apă și canalizare. Doar în acest an există peste zece proiecte mari demarate, fapt care dovedește că muncim în interesul cetățeanului și facem tot ce stă în puterile noastre pentru a dezvolta comuna. Ne-a bucurat prezența președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, într-un moment atât de important pentru noi, dovedind interesul pe care ni-l arată autoritățile județene”, a declarat primarul din Bocicoiu Mare, Liviu Lazarciuc.
De cealaltă parte, şeful administrației județene, Gabriel Zetea, a arătat că hărnicia și profesionalismul au fost mereu la cele mai înalte standarde în Bocicoiu Mare. Zetea a subliniat faptul că toate cele trei contracte semnate sunt extrem de importante pentru comunitatea locală.
“Atunci când la mijloc este interesul cetățeanului, haina politică este dezbrăcată și nevoie comunității primează. Știu că, pe lângă proiectele finanțare din fonduri guvernamentale, administrația locală a depus și proiecte care vor avea finanțare prin fonduri europene, dar, concomitent, reușesc finanțări importante și de la bugetul local. Am prezentat aleșilor locali din Bocicoiu Mare proiectele pe care Consiliul Județean le demarează atât prin fonduri guvernamentale, cât și prin fonduri europene și i-am asigurat de întreaga mea deschidere și disponibilitate în tot ce își propun în viitor”, a concluzionat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.
Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here