BISTRA – A avut loc Festivalul Obiceiurilor Pastorale “Mira la huțuli”

307

Duminică, 12 mai, la Bistra, în organizarea Consiliului Local  și a Primăriei Bistra, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș, s-a desfășurat cea de-a XX-a ediție a Festivalului Obiceiurilor Pastorale “Mira la huțuli”. Manifestarea a debutat la monumentul eroilor căzuți în război cu o slujbă de pomenire a acestora, după care pe scena în aer liber, amplasată în zona “Valea Neagră”, a avut loc un program artistic în cadrul căruia au susținut recitaluri grupurile folclorice din Bistra, Valea Vișeului, Crasna Vișeului și din Ucraina.

“Pentru noi este foarte important să ne păstrăm tradițiile și obiceiurile străbune. Am fost bucuros că am avut alături invitați din țară și străinătate, care au putut să ne vadă, pe noi ucrainenii, la ceas de sărbătoare. Mulțumesc Consiliului Județean Maramureș pentru suportul acordat”, a spus Vasile Duciuc, primarul comunei Bistra.

“A fost o manifestare reușită. Printre altele a fost prezentat obiceiul străbun al mirei, măsurișul oilor. Grupurile folclorice au oferit un program foarte frumos’’, a spus Vasile Popovici, președintele Ucrainenilor Huțuli din România.

“O sărbătoare care ne-a arătat modul de viață al ucrainenilor. Am fost plăcut surprins să văd la pieptul ucrainenilor cocarde cu tricolorul românesc. Au fost mulți invitați. Îl felicit pe primarul Vasile Duciuc pentru modul în care, de fiecare dată, știe să organizeze asemenea manifestări’’, a spus Anton Rohian, consilier județean.

Liviu Șiman

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here