BINE DE BĂGAT LA CAP – Sfaturi de la poliție pentru copiii care rămân singuri acasă de Sărbători

298

Având în vedere faptul că vacanţa de iarnă se apropie cu paşi repezi, poliţiştii de prevenire le transmit copiilor câteva sfaturi despre ceea ce înseamnă o conduită preventivă. Sfaturi care îi pot ajuta și pe părinți să aibă parte de o vacantă liniștită.

Polițiștii vă transmit că atunci când rămâneţi singuri acasă, este bine să încuiaţi uşa cu cheia, să verificaţi cine bate ori sună la uşă, uitându-vă prin vizorul uşii, să nu deschideţi uşa necunoscuţilor, chiar dacă aceştia susţin că sunt trimişi de părinţii voştri sau de alte rude;

Când vă aflaţi singuri pe stradă, să nu purtaţi la vedere telefoane mobile, lănţişoare sau alte bijuterii, deoarece acestea reprezintă o tentaţie pentru hoţi. Apoi, trebuie să aveţi curaj să spuneţi NU invitaţiilor ori rugăminţilor necunoscuţilor, deoarece nu puteţi cunoaşte intenţiile ascunse ale acestora;

Când plecaţi de acasă, anunţaţi-vă părinţii despre locul unde vă aflaţi, iar în cazul în care sunteţi victima unui conflict, a unui furt sau a unui comportament dubios ori agresiv, să anunţaţi imediat părinţii, profesorii sau poliţiştii de proximitate pe care îi întâlniţi.

Nu luaţi în considerare eventualele mesaje primite pe telefon sau pe e-mail în care sunteţi desemnaţi câştigători, fără temei, al vreunui concurs ori sondaj, organizat de o firmă de renume şi cu o puternică reputaţie; să nu acceptaţi în nici un caz să trimiteţi persoanelor necunoscute bani în avans pentru aducerea unui premiu, la care aţi fost ales câştigător.

Utilizarea articolelor pirotehnice poate genera consecinţe imprevizibile şi periculoase. Din acest considerent vă informăm că acestea trebuie utilizate doar în condiţiile legii.Urăm tuturor copiilor o vacanţă de iarnă cât mai liniştită şi plină de bucurii!

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here