BILANȚ TRAGIC – 22 morți și 84 răniți grav pe șoselele din Maramureș, de la începutul anului

1099

Maramureșul nu a fost ocolit, nici în acest an, de tragedii pe șosele. În topul cauzelor generatoare de accidente rutiere rămân viteza excesivă sau neadaptarea acesteia la condițiile de trafic, indisciplina pietonilor, manifestată adeseori prin traversări neregulamentare, respectiv consumul de alcool sau alte substanțe interzise atunci când o persoană se urcă la volanul mașinii.

Conform cifrelor oficiale, în Maramureș, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie, s-au înregistrat 89 de accidente grave, numărul fiind, totuși, în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut. În total, au decedat 20 de persoane, comparativ cu 19, în primele șapte luni ale anului anterior și alte 82 au fost rănite grav. La fel, în statistica persoanelor rănite grav, se constată o scădere cu 15.

Luna august a venit cu patru accidente grave în primele nouă zile. Curios sau nu, numărul este în scădere, anul trecut se înregistrau șapte. Din nefericire, însă, două persoane și-au pierdut viața, ceea ce înseamnă o creștere cu 1, respectiv două persoane au fost rănite grav, ceea ce înseamnă o scădere cu 4.

Polițiștii rutieri maramureșeni vă recomandă să conduceți cu atenție și să manifestați multă precauție în trafic. Nu uitați, cineva care vă iubește vă așteaptă acasă, iar imprudența poate avea efecte tragice.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here