BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ BAIA MARE – Eveniment dedicat centenarului Marii Uniri

711

În cadrul programului „Zilele Maramureșului”, ediția a IV-a, Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” organizează evenimentul cultural intitulat „100 de ani de la Marea Unire. 100 de personalități maramureșene care au făcut istorie”.

“Prin acest eveniment se dorește evidențierea rolului elitelor maramureșene în pregătirea și săvârșirea actului Unirii, precum și în perpetuarea valorilor culturale și în menținerea trează a conștiinței de neam, în cei 100 de ani care au urmat acestui important act istoric”, precizează reprezentanții Bibliotecii Județene Baia Mare.

Evenimentul se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai, după următorul program:

Joi, 10 mai

– 10-11: Deschiderea oficială (Sala de conferințe). Conferință în plen a academicienilor Emil Burzo, președinte al filialei Cluj-Napoca a Academiei Române, Marius Porumb, director al Institutului de Arheologie și Istoria Artei Cluj-Napoca și Liviu Pop, membru corespondent al Academiei Române;

– 11-13: Prezentarea comunicărilor pe secțiuni;

– 15-19: Vizite la Băsești (Casa Memorială „George Pop de Băsești”), {ișești (Complexul Memorial „Vasile Lucaciu”) și miniconcert Corala Armonia (compoziții Liviu Borlan).

Vineri, 11 mai

– 10-10.30: Aplicație practică cu obiecte sonore din Colecția “Iosif Herțea”;

– 10.30-12: Prezentarea comunicărilor pe secțiuni. Dezbateri;

– 12-13: Vizitarea bibliotecii și a colecției “Iosif Herțea”;

– 14-19: Vizită la Atelierul Vida Gheza și la Serele orașului (bustul lui Vida Geza și colecția de cactuși).

Marius CÎMPIAN

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here