BĂUTOR DE CARIERĂ – Alcoolemie record pe raza comunei Rozavlea. S-a urcat beat cui la volan!

1600

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie! Nu conduceți sub influența alcoolului!

Polițiștii rutieri au depistat în weekendul care a trecut mai mulţi bărbați care au condus autovehicule pe drumurile publice, sub influenţa băuturilor alcoolice.

“Recordul aparţine unui bărbat de 40 de ani, domiciliat în comuna Rozavlea. Acesta a fost oprit pentru verificări sâmbătă, 11 mai, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 1,13 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, poliţiştii l-au condus la Centrul de Permanenţă Dragomireşti, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele bărbatului poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii rutiere”, a explicat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

# Acțiunea Truck&Bus
Tot pe componentă rutieră, în această săptămână, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, Poliția Română desfășoară acțiunea Truck & Bus, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.

Astfel, în perioada 13 – 19 mai, poliţiştii maramureşeni vor acţiona pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

“În cadrul acțiunii, polițiștii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL)”, a arătat Florina Meteș.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here