BĂTAIE DE JOC PE BANI GREI – Turism dezvoltat de autorități cu biserici cu ușa închisă pentru turiști

221

Autoritățile județene se bat cu cărămida în piept că se luptă din răsputeri pentru atragerea a cat mai multor turișști în Maramureș. Numai că nu se poate face turism cu adevărat atata vreme cat turistul care vine și vrea să cheltuie bani în Maramureș găsește ziua în amiaza mare bisericile UNESCO închise cu lacăt.

Acest gen de situații a fost adus în discuție la cea mai recentă ședință a Consiliului Județean, cea din 26 iunie. Unul dintre consilierii județțeni a pățit-o pe pielea lui de Rusalii, cand, împreună cu un grup de 25 de persoane, au vrut să viziteze bisericile de lemn din Barsana și Ieud.

“La ora 1 erau închise, am așteptat până la ora 14:00, dar degeaba. Nimeni nu a venit și pe lângă grupul meu de 25 de persoane, au mai fost și alți turiști care vroiau să intre în aceste biserici. Nu a răspuns nimeni la acele numere de telefoane afișate la intrarea în biserici. Dacă noi avem ca obiectiv dezvoltarea turismului, întreb și eu dacă nu cumva ar trebui să controlăm aceste lucruri. Un turist nemulțumit nu face reclamă bună, asta o știm cu toții. O să fac și o hârtie scrisă în acest sens”, a spus consilierul județean.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a precizat că “nu este o problemă nouă, de la început sunt aceste probleme, foarte dificil de controlat pentru că vorbim de personal neclerical angajat de episcopii”.

“Noi îi plătim foarte bine și ei nu își fac datoria. Ar trebui să fie acolo, la job, pentru că de asta sunt plătiți și am atras atenția de atatea ori, dar văd că degeaba. O să mai avem o discuție cu cei de la Episcopie și vreau să vă spun că, Consiliul Județean Maramureș plătește foarte multe posturi neclericale în județ. Ori cei care sunt angajați acolo își fac datoria, ori ne gandim noi să nu mai plătim atatea posturi neclericale”, a menționat Gabriel Zetea.

Trebuie spus că acest gen de probleme nu există numai la bisericile UNESCO, opt la număr, ci cam la toate bisericile de lemn din județ. La acestea mai adăugăm, de exemplu, necunoașterea unei limbi străine de către cei care ar trebui să fie capabili să facă o prezentare a lăcașului de cult turiștilor.

FOTO tribuna.ro

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here