BĂTAIE DE JOC – Casa Memorială George Pop de Băseşti ar putea rămâne fără finanţarea promisă

843

Ministerul Culturii face o reevaluare a proiectelor culturale depuse care au legătură cu Marea Unire de la 1918. Reevaluarea aceasta ar urma să se încheie la jumătatea lunii aprilie, or asta înseamnă că cele două finanţări promise, de un milion de lei fiecare, pentru Casa Ioan Mihaly de Apşa şi George Pop de Băseşti s-ar putea pierde.

“Până în data de 15 aprilie se vor reevalua proiectele de către Comisia interministerială. În urma unei solicitări de la Ministerul Culturii și Identității Naționale, până în data de 4 aprilie vom trimite fișele de proiect completate! Eu sunt încrezător că acest Comitet Interministerial care evaluează proiectele nu poate să-și bată joc de Maramureș și de corifeii Marii Uniri! Oricum, Administrația Locală din Băsești pregătește documentația pentru finanțarea lucrărilor și pe un proiect transfrontalier cu parteneri din Ucraina. Ca titlu pt ziar, există posibilitatea finanţării acestui obiectiv! Eu incerc sa fiu mai pozitiv…si mai am răbdare până în 15 aprilie”, a precizat, Doru Dăncuş, vicepreşedintele CJ Maramureş.

Ioan Călăuz, primarul Băseştiului, a vorbit despre un adevărat blestem care există asupra acestei case memoriale. Pentru că de fiecare dată când a fost aproape să obţină finanţarea, fie s-a schimbat ministrul Culturii, fie s-a întâmplat altceva.

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here