BÂRSANA – Investiții și ambiții de comună turistică!

474

Dupa reteta vecinilor din Oncesti, care nu demult s-au desprins de ei, si cei din Bârsana au inceput dosarul pentru statutul de comuna turistica! Primul pas, s-a facut strategia de dezvoltare. De-aici incolo, ne indruma primarul Teodor Stefanca.

„Am terminat strategia de dezvoltare, acum stim ce avem, ce nu avem si ce e de facut. Am lucrat la imagine, am facut porti de intrare in comuna, iar in centru am facut o statie de autobuz cum nu mai are nimeni in zona, tot cu specific maramuresean. Acum, asteptam finantarile guvernamentale, vom avea anul acesta, pe PNDL 2, cinci contracte de finantare. Extindem reteaua de apa, avem un pod de construit peste Iza, reabilitam dispensarul uman si
facem un centru de permanenta, va fi si cabinet scolar si am aduce si vreo doi medici specialisti. Mai reabilitam si extindem un corp al scolii, apoi reabilitam scoala din Nanesti, lasata neterminata de finantari mai vechi”, spune primarul. Intr-adevar, scoala din Nanesti
e un exemplu clasic de finantare guvernamentala facuta la misto, cu banii luati si cu doi pereti din patru… la drum, reabilitati.

Dar finantarile Bârsanei nu se termina aici. „Mai avem un proiect de Banca Mondiala, construirea unei gradinite cu trei grupe, in faza de licitatii. Eu sper ca patru dintre proiecte sa intre in executie anul acesta. Problema cu gradinita e ca intra pe terenul de fotbal, ca suprafata, asa ca va trebui sa ne reorientam, am depus pe CNI o sala de sport de finantat si pe GAL un teren sintetic de handbal/fotbal. In acea locatie vom cumpara teren de la cetateni si vom face terenul de fotbal, ca lumea!” spune edilul, care ne confirma ca se lucreaza la documentatia pentru obtinerea statutului de obiectiv turistic de interes local, ca vecinii din Oncesti.

Alexandru RUJA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here