BARAJUL PENTRU LIGA 3 – Unirea Mirșid, adversara Viitorului Ulmeni

352

Campioana Ligii 4 Maramureș, Viitorul Ulmeni, și-a aflat adversara pe care o va întâlni în barajul pentru promovarea în Liga 3. Este vorba de Unirea Mirșid, campioana Sălajului.

Echipa din Mirșid a câștigat duminică, 2 iunie, pentru a treia oară în istorie Liga 4 din județul vecin, după ce a învins în ultima etapă, în deplasare, Olimpic Bocșa cu 8-2. După 24 de etape jucate, Unirea a acumulat 64 de puncte, având 92 de goluri marcate și 22 primite, fiind urmată în clasament de CS Dumbrava Gâlgău-Alamșului (61p) și Rapid Jibou (57p).

Viitorul Ulmeni va reprezenta Maramureșul la barajul pentru promovarea în Liga 3, după ce a învins în finala județeană Avântul Bârsana cu scorul general de 2-0 (3-1 în partida tur, jucată pe stadionul „Solovan” din Sighet Marmației, și 5-1 în returul disputat pe stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare).

Jocurile se vor desfășura în sistem eliminatoriu, tur-retur. Datele de disputare sunt 15 iunie, ora 18, respectiv 22 iunie, ora 17.30.

#Mirșid, comuna natală a lui Teodor Ardelean

În confruntarea Maramureș – Sălaj, se vor afla față în față reprezentanta unui oraș și cea a unei comune. Ulmeniul are peste 7.000 de locuitori, conform recensământului din 2011, în timp ce Mirșidul are aproximativ 2.000. Cea mai cunoscută personalitate născută în comuna sălăjeană Mirșid este Teodor Ardelean, directorul Bibilotecii Județene “Petre Dulfu” Baia Mare.

Distanța dintre cele două localități este de aproximativ 40 de kilometri, așa că este de așteptat ca suporterii celor două echipe să-și încurajeze favoriții la meciurile jucate în deplasare.

# Ulmeni-Mirșid, un duel cu repetiție

Viitorul Ulmeni și Unirea Mirșid s-au mai întâlnit în barajul pentru promovarea în Liga 3 și în anul 2016. Atunci duelul a fost tranșat de maramureșeni cu scorul general de 2-0, dar, din motive finaciare, aceștia nu au rezistat decât un sezon în Liga 3.

Prima manșă a barajului din 2016, jucată pe stadionul “Viorel Mateianu” din Baia Mare, a fost câștigată de Viitorul cu 1-0 (0-0), prin golul marcat de Răzvan Ardeleanu. În meciul retur, jucat pe stadionul din Popeni, fotbaliștii din Ulmeni și-au surclasat adversarul.

Unirea Mirșid – Viitorul Ulmeni 0-7 (0-4). Au marcat: Dănuț Sabou (min. 22), Marius Feraru (min. 34 și 50), Sergiu Chiorean (min. 39), Dumitru Morar (min. 71 și 84) și Alexandru Ignat (min 78).

Unirea Mirșid: Marcel Petcu – Adrian Oros, Florin Pop, Sebastian Moroți, Ciprian Bărnuțiu, Sergiu Bereschi, Istvan Maior, Ciprian Pavel, Viorel Chende (min. 58, Kiss Cristian), Paul Parnău (min. 75, Marco Blaga), Mihai Bode. Antrenor: Marius Cozma;

Viitorul Ulmeni: Gabriel Danciu – Alexandru Ignat, Remus Trif, Vlad Vanca (min. 58, Dumitru Morar), Bogdan Hauși (min. 66, Ciprian Păcurar), Dănuț Sabou (min. 55, Marius Dîrle), Călin Borota, Tudor Balmoș, Sergiu Chiorean (min. 61, Florin Nemeti), Răzvan Ardeleanu, Marius Feraru. Antrenor: Dănuț Sabou.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here