BANI PENTRU SĂNĂTATE – Milioane de euro investiţi în două corpuri noi de clădire la Spitalul Vişeu de Sus

4702

Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus va avea, de anul viitor, două noi corpuri de clădire. Unul dintre ele va fi finalizat anul viitor, dar la corpul D lucrările vor demara, pe fonduri europene, din 2019, după cum a declarat, pentru “Axanews.ro”, managerul acestui spital, Vlad Cristian.

“Stăm foarte bine cu lucrările, suntem în grafic. Noi sperăm ca anul viitor prin luna mai, 80% din lucrare să fie finalizată. Acum am depus un proiect pentru un corp nou de clădire, corpul D. Va fi în continuarea spitalului, lipit de restul corpurilor şi va fi pentru ambulatoriu. E muncă multă, dar sunt mulţumit de cum evoluează lucrările. Proritară pentru noi, acum, este achiziţia de aparatură. Ne vin medici noi, or asta înseamnă că încet, încet vom avea servicii de foarte bună calitate pentru cei care ne trec pragul”, spune Vlad Cristian.

El spune că există acum medici şi la specializările unde în trecut au fost probleme, de genul Neonatologie sau Terapie Intensivă.“Pe Neurologie am rezident şi vine aici, pe Boli Infecţioase, pe Terapie Intensivă am doi medici, pe Neonatologie am medic… Ne dorim ca serviciile să crească în zona aceasta. Vreau să pot să trimit pacientul la recuperare la Borşa. Oricum, la noi s-au impus aceste investiţii, pentru că lucrurile nu puteau rămane aşa. Ambulatoriul va fi pe fonduri europene, se ştie că profitul unui spital stă în serviciile ambulatorii”, a adăugat managerul unităţii spitaliceşti.

Lucrările care se execută acum la acest spital, corpul C, sunt realizate cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii, iar construcţia corpului D va costa aproximativ 2,3 milioane de euro.

Actuala conducere a unităţii spitaliceşti speră ca anul 2019 să aducă introducerea sistemului TV, modernizarea mobilierului, modernizarea bucătăriei prin introducerea sistemului de masă casetat, extinderea sistemului video de supraveghere, instalarea unui sistem de alarmă pentru server baza de date, dar şi realizarea împrejmuirii spitalului. Până în luna martie a anului viitor se doreşte achiziţia de calculatoare, achiziţie program antivirus, televiziune cu circuit închis sau modernizarea spaţiului de arhivare.

Toate aceste investiţii, concluzionează managerul Vlad Cristian, au ca scop creşterea nivelului veniturilor şi diversificarea surselor de venituri generate de sporirea adresabilităţii serviciilor medicale, potenţată primordial de îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere, ca urmare a investiţiilor în infrastructură, fapt care va duce la o pondere mai mare privind solicitarea de servicii de specialitate, mai ales din partea unor pacienţi proveniţi din clasele sociale medii şi superioare.

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here