BANI INSUFICIENȚI: Igrasia, problemă la Casa Memorială “George Pop de Băsești”

472

Anul Centenarului aduce primele sume de bani pentru Casa Memorială “George Pop de Băsești”. Este vorba despre un milion de lei pentru această clădire rămasă a nimănui de ceva vreme și pentru care administrația locală din Băsești așteaptă finanțare de ani de zile. Numai că banii primiți acum sunt insuficienți la necesarul de lucrări care trebuie făcute acolo.

“Da, acum putem demara lucrările și avem promisiuni că la rectificarea care va fi în acest an vor mai veni suplimentări, ca să putem finaliza lucrarea. Important este, acum, că putem începe să lucrăm. Problema cea mai mare de acolo e legată de subzidiri, să rezolvăm problema igrasiei de la subsol. E lucrarea cea mai greu de făcut și trebuie început urgent. Numai pentru Casa Memorială cred că ar trebui undeva la 300.000 euro, iar pentru tot ansamblul de acolo ar fi nevoie de mai mult.

Mai sunt acolo două clădiri care ar trebui reabilitate, încă vreo 200.000 euro. Mai avem apoi parcul, unul dendrologic, un mic amfiteatru cu scenă în aer liber etc. Avem speranțe că se vor mișca lucrurile”, a declarat, pentru AxaNews.ro, primarul din Băsești, Ioan Călăuz.

FOTO flickr.com

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here