BANI DE LA JUDEȚ – 5,5 milioane de lei pentru Spitalul Județean în patru luni

96

5,5 milioane de lei reprezintă finanțarea Consiliului Județean pentru Spitalul de Urgență Baia Mare, în primele patru luni ale anului 2020. Anunțul a fost făcut de către conducerea Consiliului Județean Maramureș, care a ținut să sublinieze că au fost făcute investiții majore în sistemul de sănătate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2. Cele mai mari sume au fost alocate celor două spitale aflate în subordine, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare.

„La stabilirea bugetului pentru anul 2020, Spitalul Județean de Urgență a primit o alocare de 4 milioane de lei, sumă care a fost suplimentată în luna martie cu 500.000 de lei. În ședința plenului de la începutul lunii aprilie, aleșii județeni au aprobat o nouă finanțare de 1 milion de lei pentru cel mai mare spital din județ, banii fiind necesari pentru achiziția de materiale de protecție și materiale sanitare necesare în desfășurarea activității personalului.

Suntem în permanent contact cu managementul celor două spitale din Baia Mare și facem toate eforturile pentru ca actul medical să nu aibă de suferit în plină pandemie de COVID-19. În fiecare săptămână ni se transmite numărul materialelor de protecție folosite, precum și stocul existent. Toate cazurile de COVID-19 indentificate la pacienți internați în cadrul Spitalului Județean din Baia Mare au fost gestionate cu maxim profesionalism și niciun cadru medical, sanitar sau auxiliar nu a avut de suferit, în acest spital existând un număr de aproximativ 2.000 de salariați. Consiliul Județean Maramureș va asigura cu prioritate, în această perioadă, finanțările necesare pentru prevenirea și combaterea pandemiei de coronavirus în Maramureș”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here