BANCOMAT EXPLODAT – Un albanez din Maramureş a fost arestat preventiv

1032

În noaptea de 13 spre 14 ianuarie 2019, trei indivizi “au aruncat în aer” un bancomat din cartierul Alfa din Arad. Unul dintre ei a fost capturat de oamenii legii. Este vorba despre un cetăţean albanez cu domiciliul în Maramureş.

Conform aradon.ro, olițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad l-au dovedit pe bărbat ca fiind autor al spargerii bancomatului din cartierul Alfa – cu un prejudiciu de peste 420 de mii de lei, bani furați din ATM. Albanezul va fi prezentat Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă, scrie sursa precizată.

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au reținut o a treia persoană bănuită de implicare în explozia bancomatului de pe raza municipiului. În urma investigațiilor efectuate, a fost identificat și depistat un bărbat de 31 de ani, din județul Maramureș, care în noaptea de 13 spre 14 ianuarie, împreună cu alți doi complici, ar fi provocat explozia unui bancomat de pe raza municipiului. Bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat”, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

Din câte se cunoaşte, bărbatul de 31 de ani ar fi fost prins în zona frontierei Nădlac. Pe numele acestuia, a fost emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

# Cum s-a produs spargerea
În noaptea de 13 spre 14 ianuarie, în cartierul Alfa, un bancomat amplasat în incinta unui supermarket, a fost spart de persoane necunoscute, prin provocarea unei mici explozii. Pentru a provoca explozia, hoții au folosit o butelie cu gaz, luând ulterior casetele cu bani care se aflau în interiorul ATM-ului, prejudiciul ridicându-se la peste 420.000 de lei. În urma provocării exploziei, sistemul de alarmă al supermarketului s-a declanșat, determinându-l pe unul dintre hoți, care a și fost filmat în timp ce sustrăgea casetele cu bani din bancomat, să grăbească operațiunea. Hoțul a fost filmat plecând într-o mașină de teren de culoare închisă.

La scurt timp de la plecarea lui la fața locului a sosit echipajul firmei de pază al supermarketului care a găsit pe jos o mulțime de bancnote împrăștiate în urma exploziei. La aproape două luni de la spargere, unul dintre autori a fost prins de polițiști, acesta fiind arestat preventiv ulterior, a notat aradon.ro.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here