BALCANIADA DE FIZICĂ – Radu Herzal (CN “Gh. Șincai” Baia Mare) a câștigat medalia de argint

264

Elevii Colegiului Național “Gheorghe Șincai” Baia Mare continuă să obțină rezultate remarcabile la concursurile internaționale. Ultima performanță a fost realizată de Radu Herzal (prof. Marina Lici), care a obținut o medalie de bronz la ultima ediție a Balcaniadei de fizică, concurs care s-a desfășurat în Grecia.

Radu Herzal a mai obținut, anul trecut, medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe Juniori (OISJ) din Botswana.

Delegația României, condusă de prof. Ioana Stoica, a mai câștigat la ediția 2019 a Balcaniadei de fizică și trei medalii de aur prin Mălina Elena Constantinescu (Colegiul Naţional Iaşi), Vlad Ştefan Oros (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timişoara) și Tudor Gabriel Mocioi (Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” Bucureşti).

Concursul a fost organizat de Societatea de Fizică din Grecia, sub auspiciile Uniunii Balcanice de Fizică (BPU), fiind susținut de Societatea Europeană de Fizică (EPS).
La olimpiadă au participat elevi din 11 țări: Bosnia Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Muntenegru, Macedonia de Nord, România, Serbia, Slovenia, Turcia şi Turkmenistan.

Marius CÎMPIAN 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here