BAIA SPRIE – Șir de investiții în curs sau „pe țeavă”

248
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Autoritatea locala din Baia Sprie are un lung sir de investitii pentru anul acesta, cu trimitere si spre anul ce vine. Si mai are ceva: seriozitate, aici fiind unul dintre putinele locuri unde poti vedea, dimineata de dimineata, sedinta tehnica facuta temeinic, serios.

Se finalizeaza drumul alternativ celui national, dincolo de râu, din Tauti spre Baia Sprie. Sunt sapte kilometri de strazi asfaltate si poduri in lucru, cam 80% din lucrare e facuta. In Satu Nou de Sus s-a asfaltat de la intrarea in sat in sus, cam 2/3 din localitate s-a rezolvat, acolo mai avem un proiect de drum pe lângahalda, pe fosta cale ferata. Au fost investitii guvernamentale cele amintite, pe PNDL, iar pe FDI ni s-a aprobat un drum de doua milioane de euro, pe valea Chiuzbaii, pâna la manastire, cu asfaltari”, spune primarul orasului, Sebastian Alin Bârda.

Si mai sunt investitii in curs. Un corp nou de gradinita cu finantare prin POR, o pista de alergare in lucru, la sala de sport, cu parc si amfiteatru, programate sa fie gata in mai-iunie anul viitor. O hala de lactate la piata, cu contract de finantare semnat. Tot anul viitor intra in executie reabilitarea caminului cultural vechi, cladire istorica, din Chiuzbaia. De departe insa, probabil cea mai importanta lucrare se leagade identitatea orasului mineresc: s-a scos la licitatie reabilitarea zonei istorice, a centrului vechi, cu o finantare POR de cinci milioane euro, ce va cuprinde si o modernizare a transportului local in comun, cu autobuze hibride.

Nu in ultimul rând, se finalizeaza lucrarile la Casa de Cultura a orasului, fost hotel, cârciuma de lux si chiar bordel. Inaugurarea va fi una atipica, nu obligatoriu cu taieri de panglici, cât cu un bal caritabil, dedicat caminului de batrâni din localitate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here