BAIA SPRIE – Iz de nou, pentru 2020!

200
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Autoritatea locală din Baia Sprie are planuri mari pentru 2020. Și dacă nu te mai contrariază ședințele tehnice ținute cu sfințenie, de dimineață, trebuie să vezi, în biroul primarului Bârda, panoul cu idei, proiecte, străzile făcute/nefăcute, lista cu ce e de făcut, unele bifate, altele nu.

Am avut program dens luna aceasta, am sarbatorit 1 decembrie și am fost surprinși că a fost plin centrul de lume. Au venit din plăcere, nu de obligație. Am pornit luminile ornamentale, cu copii in jurul bradului. Am avut două lansări de carte. De pe 15 am pornit Târgul de Craciun, cu festival de colinzi și obiceiuri, in piata orasului. Apoi, trecerea in noul an cu artificii.

Dacă vorbim de investiții, suntem mulțumiți cum au mers lucrările. Da, unele firme n-au reusit să țină pasul. Am lucrat pe drumul alternativ Tăuți- Baia Sprie, dar n-am finalizat toate sectoarele. Mai avem două strazi incepute ce se vor finaliza la anul, dar altele sunt gata. Mai lucram la retele de apa, canalizare si gaz. De exemplu, zona Flotatiei baia Sprie asteapta retele de gaz de vreo 30 de ani, fiind foarte izolata. Acum facem extinderea. Mai facem un acces la scoala, mai lucram la tribuna terenului de sport, la interioare in Casa de Cultura.

Multe sunt facute din buget local, lucrarile cu finduri europene pornesc mai greu, acum in toamna am finalizat proceduri, astfel incât sa putem intra in noul an cu finantari câstigate si lucrari gata de pornire. În primavara incepem lucrari pe fonduri europene. Am dotat din buget local serviciul public, cu ei vom putea face lucrari mai ieftin.

Dar, din primavără, începem drumul din Calea Ungurașului spre Baia Mare, din Baia Sprie până în strada Oborului, contractul de execuție e semnat. E gata proiectarea pistei de biciclete pe acelasi traseu, începe de asemenea la primavara. Și corp nou de gradinita in Baia Sprie, din primavara, toate acestea cu fonduri europeme. La fel, o pista de alergare.

Am vrea sa incepem la anul si cu reabilitarea centrului vechi, plus o linie de autobuze electrice. Vor intra bani multi in oras, va genera activitate economica suplimentara. Mai sunt poiecte, drumul spre Chiuzbaia, modernizarea pietii. Avem finantari pentru toate zonele orasului””, spune primarul Alin Bârda. Si caminul de batrâni are un proiect transfrontalier, facut in paralel cu orasul Rahiv, vor veni 250.000 euro pentru reabilitare interioara, acoperis si dotari, cei din Ucraina fac un proiect exact la fel.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here