BAIA SPRIE – Iluminatul public, o prioritate pentru autorități

633

Consiliul Local al oraşului Baia Sprie a aprobat strategia de dezvoltare a serviciului de iluminat public.
Aceasta are ca misiune principală organizarea, modernizarea, eficientizarea iluminatului public, ridicarea confortului şi a calităţii vieţii. De asemenea, se urmăreşte creşterea gradului de securitate a cetăţenilor oraşului şi localităţilor aparţinătoare, a gradului de siguranţă a circulaţiei rutiere şi pietonale.

După cum spunea inginerul inspector Bogdan Breban, Primăria Baia Sprie a avut un control pe această linie, iar în urma discuţiilor purtate s-au făcut studii astfel încât urbea de la poalele Gutinului să beneficieze de un iluminat eficient.

„La finele acestei primăveri vom fi, iar, controlaţi pentru a vedea ce am realizat în acest sens”, spune Bogdan Breban.
Tot la capitolul iluminat, consilierii locali au semnalat anumite aspecte care ar trebui soluţionate. „Să se verifice lampadarele din oraş. Sunt unele care nu funcţionează şi trebuie reparate”, spune consilierul Liviu Ilieş.
„La Satu Nou de Sus, Societatea Electrica remediază anumite reţele. Sunt străzi unde nu există iluminat public şi aş propune să se intervină astfel încât societatea respectivă să extindă reţeaua şi în zonele neelectrificate”, spune consilierul Ştefan Sarca.

Primarul Alin Sebastian Bârda promite că va lua legătura cu conducerea societăţii pentru a vedea ce soluţii trebuie găsite. În această perioadă se lucrează în mai multe zone pentru înlocuirea stâlpilor astfel încât cablurile de curent să se instaleze subteran.

Vasile GHERMAN

Mai multe știri pe AxaNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here