BAIA MARE – Spitalul “Dr. Constantin Opriș“, elita chirurgiei cardiace pe plan național

97

Despre Secția de Chirurgie Cardiacă am purtat o discuție cu conf. dr. Călin Pop, medic primar cardiolog, șeful secției de Cardiologie a spitalului județean Baia Mare.

Cum prezentasem această secție de mare importanță pentru numeroșii suferinzi de boli cardiovasculare, l-am rugat pe dr. Călin Pop, să ne spună ultimele hopuri ce au trebuit trecute pentru a finaliza investiția ce s-a derulat pe etape pe parcursul mai multor ani.

Am aflat astăzi că: “Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, s-a implicat personal pentru rezolvarea situației de criză care reprezenta un “hop” de final de investiție reușind să găsească încă o dată necesarul de finanțare suplimentară din partea CJ Maramureș, de 1031,0 mii lei. Sprijinul consilierilor a fost și el hotărâtor pentru aprobarea acestui proiect”, ne-a spus domnul dr. Călin Pop.

E semn că în sănătate nu există culoare politică, și în acest caz merită punctată activitatea utilă a administrației județene pentru sănătatea maramureșenilor.

“De asemenea, s-a completat suma de la Consiliul Municipal ca să avem resursele financiare cu care să finalizăm investiția. Prin activitatea primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care prin Asocierea prin parteneriat administrativ și civic al Consiliului Local Baia Mare și cu sprijinul consilierilor municipali, s-a aprobat completarea finanțării cu 1046,60 mii lei pentru dotarea cu aparatură specifică extrem de costisitoare a sălii de operație pentru chirurgie cardiacă”, ne-a spus doctorul Călin Pop.

În prezent, ne aflăm în situația fericită ca spitalul Constantin Opriș să fie unul de elită pe plan național alături de centrele universitare: Cluj, Timișoara, Târgu Mureș, Iași și Oradea. În pregătire pentru a se alătura acestora se află Craiova și București!

Toate aceste centre dezvoltă activități performante de chirurgie cardiacă extrem de necesară, dar încă deficitară în România.

E doar o parte din istoria acestei investiții care salvează zilnic vieți și în Baia Mare.

E și un semnal pozitiv atunci când politica și administrațiea iși dau mâna pentru păstrarea stării de sănătatre a oamenilor. Lucrurile merg foarte bine, orgoliile dispar și din zona politicului și apar rezultatele!

N-am făcut decât să prezentăm un astfel de exemplu cu final fericit și așteptăm altele pe măsura acestuia pentru a le mediatiza așa cum merită!

MARIAN ILEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here