BAIA MARE – Prima expoziție de ceramică cu vânzare Nana Bledea

182

Sub egida ”Weekendul porților deschise”, Nana Bledea prezintă exponate din ceramică. Programul expozițional se desfășoară timp de trei zile în curtea familiei Bledea de pe strada Coltău din Baia Mare. Vineri, 11 septembrie între orele 15.00-20.00, iar sâmbătă și duminică între 10.00-18.00.

”Am învățat de la părinți meșteșugul acesta din dorința de a duce tradiția mai departe. Expoziția cuprinde piese din ceramică obținută tradițional. Acestea sunt în parte moștenite din familie, iar altele producție proprie, urmând meșteșugul tradițional. Produsele sunt autentice, specifice folclorului românesc în general, nu doar zonei Maramureșului”, a spus Nana Bledea, meșter popular din Baia Mare.

Printre exponate se numără produse prelucrate în trecut, restaurate precum și realizate recent. Decorarea acestora s-a făcut prin metode moderne de obținere a culorilor.

”Am încercat să facem o legătură între modern și tradițional pentru că lumea preferă ceramica tradițională dorind în același timp să o adapteze în casele moderne. Dorim să păstrăm tradiția adaptând produsele și la cerințele pieței”, a mai spus Nana Bledea pentru Glasul Maramureșului.

Expoziția se face cu intrare liberă și respectarea masurilor de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului.

 

Mircea Militar

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here