BAIA MARE – Poliția Rutieră ar vrea mai multe piste de biciclete

299

Dacă în alte țări, a apărut un trend în a utiliza bicicletele în detrimentul autoturismelor, în România pare a fi totul pe dos. Cu toate că se mai vorbește despre beneficiile mișcării pe două roți, în realitate, oamenii sunt prea puțin încurajați să renunțe la volan.

Iar acest lucru se vede din numărul redus de piste de biciclete existente în orașe. Este adevărat că s-au făcut pași în ultimii ani, însă, aceștia par a fi insuficienți. În Baia Mare, spre exemplu, pistele de biciclete se pot număra pe degete. Avem strada Caragiale, fără îndoială una dintre cele mai frumoase din municipiu, atât ca aspect, cât și ca și poziționare. Avem bulevardul Independenței, cumva conexat de Caragiale, în spatele complexului RFN, continuându-se, pe tronsoane, apoi, pe Aleea Independenței, acea porțiune de la podul Unirii la podul Culturii, pe malul Săsarului. Ar mai fi pe strada Vasile Lucaciu sau pe strada Grănicerilor.

# Pistele existente nu au continuitate
Însă, per total, numărul este insuficient, iar acest lucru o spun reprezentanții Serviciului Poliției Rutiere Maramureș. “Ne-ar face plăcere să se construiască mai mulți kilometri de piste de biciclete în Baia Mare. Acest lucru i-ar determina pe băimăreni să meargă pe bicicletă, iar acest lucru ar mai descongestiona traficul rutier din oraș. Avem unele tronsoane, este adevărat, însă multe dintre ele nu au continuitate. Unele se continuă pe trotuare ori pe treceri de pietoni. Este adevărat, nu este ușor să amenajezi piste de biciclete. Mai mult decât atât, sunt zone în care, din păcate, conducătorii auto opresc sau staționează pe acestea, obturând accesul bicicliștilor. În plus, bicicliștii trebuie să știe faptul că, atunci când traversează strada pe trecerea de pietoni, pe bicicletă, ei sunt considerați ca fiind conducători de autovehicule. Iar în caz de un incident nefericit, ei pot suporta consecințele pentru neacordare de prioritate”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Dorin Gherman, șeful SPR Maramureș.

Cătă ȚINEGHE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here