BAIA MARE – Fosta poștă de pe Caragiale va deveni clinică (FOTO)

262

După ani de așteptare, o clădire abandonată va primi o utilitate. Fosta poștă din cartierul Săsar, care adăpostea liniile de telefonie fixă, pe vremuri, va deveni… clinică privată.

Până în jurul anului 2000, clădirea aflată în spatele complexului RFN era un adevărat furnicar. Cei care locuiesc în zonă îi călcau pragul pentru a-și plăti dările ori pentru a-și ridica diverse colete. Odată ce activitatea s-a mutat pe strada Victoriei, aproape de complexul Albina, partea inferioară a imobilului a fost închiriată unui investitor privat, care a transformat sala de la intrare într-un spațiu de recreere, cu mese de biliard sau ping-pong. Nu a durat mult timp că s-a pus lacătul și pe această afacere. Au rămas la nivelurile superioare cablurile de telefonie fixă. La parter, absolut nimic. În ultimii ani, zona a devenit un rai al oamenilor fără adăpost. Deasupra unei debarale vechi inclusă în clădire, boschetarii și-au făcut culcuș. Ba mai mult decât atât, ușa debaralei a fost spartă, iar oamenii străzii au transformat încăperea în „hotel de oportunitate”.

# Lucrări complexe la subsol
Situația s-a schimbat pe finalul lunii august a acestui an. Mai multe utilaje și-au făcut apariția în spatele RFN-ului și au desprins tabla ce acoperea accesul către subsol. Cu ajutorul unui excavator, a fost spart perimetrul respectiv și s-a intervenit în interiorul clădirii. Conform surselor AxaNews.ro, un operator privat ar fi cumpărat clădirea, căreia îi va oferi, în sfârșit, o utilitate bine meritată. În următoarele luni, fosta poștă va fi reabilitată complet și va deveni… clinică privată. Construcția P+4 este suficient de încăpătoare pentru a deservi acestui serviciu. Mai mult decât atât, se pare că, la subsol va fi, spre exemplu, un RMN. Transformarea clădirii în clinică privată va aduce un plus de servicii medicale în cartierul Săsar. Conform informațiilor noastre, construcția ar trebui să fie gata în maximum trei ani.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here