BAIA MARE – Esperando dă startul unei noi campanii de strângeri de fonduri

213

„A iubi înseamnă a dărui” este denumirea campaniei pe care o derulează Asociația Esperando. În cadrul acesteia vor fi amplasate cutii în diverse spații din Baia Mare, unde băimăreii vor putea face donați pentru asociație.

Campania se va desfășura pe durata a 12 luni și a început în 23 martie. Cutiile pentru donații vor fi amplasate la Drusal, Vital, Electrica și în mai multe magazine și hoteluri din oraș.

Campania  fost avizată de Comisia III de Activității social-culturale, învățământ, sănătate și familie, muncă și protecție socială, juridică și de disciplină a Consiliului Local Baia Mare. Scopul campaniei este obținerea de fonduri necesare îmbunătățirii serviciilor oferite beneficiarilor asociației (persoane cu dizabilități), în contextul în care o zi de funcționare a Centrului de Recuperare Esperando costă peste 3500 lei. Aceste costuri acoperă transportul la și de la Centru al beneficiarilor, transportul beneficiarilor în alte locuri, în cadrul acțiunilor de implicare în comunitate, alimentele, specialiștii (kinetoterapeuți, psihologi, asistenți sociali, educatori, terapeuți etc), chiria pe spațiu, rechizite, consumabile și materiale educaționale, materiale igienico-sanitare și alte echipamente și materiale pentru recuperare. „În lipsa serviciilor oferite de centrul nostru (kinetoterapie, hidroterapie, logopedie, psihoterapie, masaj, reflexoterapie, fizioterapie, transport adaptat, educație personalizată și adaptată la nevoile și capacitățile fiecărui beneficiar, psihoterapie și sprijin psihologic, activități practice, artistice și de creație, terapie ocupațională, formarea deprinderilor de viață independentă, integrare socială, participare la viața comunității), beneficiarii ar fi condamnați la izolare și la deteriorarea capacităților și abilităților lor”, arată reprezentanții asociației.

Până în prezent, Asociația Esperando s-a bucurat de un sprijin foarte mare din partea comunității, ale cărei donații au sprijinit munca derulată în cel 17 ani care s-au scurs de la înființarea asociației. Pentru a-și continua activitatea, este nevoie, în continuare, de sprijn. Orice donație, oricât de mică, în cutiile Esperando amplasate în Baia Mare este de folos pentru transformarea vieții persoanelor cu dizabilități.

Asociația Esperando este o organizație non-profit a persoanelor cu dizabilități și a părinților copiilor cu dizabilități. Esperando oferă neîntrerupt, zi de zi, din anul 2001, servicii sociale profesioniste, integrate, holistice, personalizate pentru copiii, tinerii şi adulţii cu afecțiuni/dizabilităţi fizice și asociate. Acestea includ recuperare, educație, psihoterapie, pregătire pentru viață, activități artistice, manuale și de creație, participare în comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here