BAIA MARE – Demolarea garajelor ilegale demarează de Ziua Muncii

1737

Foarte multe dintre terenurile municipiului Baia Mare pot fi utilizate prin demolarea garajelor. Este punctul de vedere exprimat de către Primăria Baia Mare, care a anunțat că această acțiune se va face începând cu 1 mai, „însemnând ca până în 15 aprilie să avem o evidență foarte clară a garajelor care sunt legale, care sunt ilegale, care au plăcuțe de evidență galbene false și care nu, care depășesc suprafața de teren și care nu depășesc suprafața de teren, care s-au conformat contractelor pe care le avem, unde scrie foarte clar că garajele trebuie să fie cu zugrăveală albă și ușile trebuie să fie gri”.

„Pe de altă parte, bineînțeles, ne vom raporta și la proiectele de dezvoltare pe care le avem. Să nu uităm că astfel am tripla numărul locurilor de parcare dacă am organiza corect aceste curți de blocuri unde există garaje. Mă refer la garaje unde din perspectivă arhitectonică, urbanistică și estetică, lucrurile sunt scăpate de sub control de prin anii ’90. Lucrurile acestea trebuie tranșate, îmi asum inclusiv supărarea unor oameni care în momentul în care nu vor avea garaje, va fi probabil un disconfort că nu vor avea în primul moment loc unde să-și pună lucrurile pe care le-au adunat, cu rost sau fără rost mulți ani la rând.

După 15 aprilie vom proceda la menționarea de către către municipiu a zonelor unde se va proceda la reabilitarea curților de blocuri prin demolarea garajelor și amenajarea de parcări și locuri de joacă, zone verzi, după niște proiecte aprobate de către Consiliul Local. Cei care au garaje vor fi despăgubiți acolo unde este cazul și garajele sunt legal construite. Pe de altă parte știm foarte clar că unor astfel de oameni care de bună voie înțeleg care este necesitatea dezvoltării acestui oraș din perspectiva infrastructurii, nu avem nimic împotrivă să le punem la dispoziție un loc de parcare sau două locuri de parcare, în mod gratuit, o bună perioadă de timp”, a anunțat Primăria Baia Mare.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here