BAIA MARE – Cum să-ți păstrezi locul de parcare

824

În această periodă este o adevărată aventură să găsești un loc de parcare în Baia Mare. Zăpada căzută din abundență în ultimele zile crează mari probleme posesorilor de mașini.

Locurile de parcare, care sunt insuficiente și pe timp de vară, s-au împuținat semnificativ. Dacă pe marile bulevarde situația este oarecum sub control, în schimb pe străzile și aleele din cartiere este dezastru, din acest punct de vedere. Utilajele de deszăpezire care trec în timpul nopții îngroapă în zăpadă autoturismele aflate pe margine.

În fiecare dimineață, cei care pleacă la serviciu cu mașina trebuie să dea serios la lopată pentru a putea ieși din parcări. Problema cea mare intervine la întoarcerea acasă, când băimărenii care au transpirat din greu pentru a-și curăța locul de parcare îl găsesc ocupat. Din această cauză intervin certuri, chiar între vecini. Totul durează însă puțin, deoarece șoferul care ar vrea să parcheze, dar nu mai are unde, este presat de alți șoferi aflați pe stradă, în spatele lui. Singura soluție pentru rezolvarea situației este ca șoferii rămași fără locuri de parcare să dea câteva ture prin cartier până găsesc un loc de parcare liber, curățat de zăpadă, în timpul dimineții, de un alt șofer ghinionist.

Cert este că în acest moment orașul este copleșit de zăpadă. Înainte de 1989 situații asemănătoare erau rezolvate foarte simplu. Zăpada era încărcată în camioane , în fiecare zi, și aruncată în Săsar, undeva în zona Planetariului. Vremurile s-au schimbat și acum zăpada de pe străzi este doar împinsă de utilajele de deszăpezire pe margine, blocând mașini parcate sau chiar trotuare.

În aceste condiții, cea mai bună soluție pentru a-ți păstra locul de parcare în Baia Mare este să mergi pe jos și să nu miști mașina din loc până la topirea zăpezii.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here