BAIA MARE, CAPITALA TINERETULUI – Scandal lângă scena din Centrul Vechi. A fost nevoie de jandarmi

2194

Maramureşenii s-au bucurat de concerte în aer liber în primele două zile ale lunii mai. Numai că au fost şi incidente la care a fost nevoie de intervenţia jandarmilor. Jandarmii maramureşeni au acţionat şi în această perioadă prin măsuri specifice pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, intervenind în mai multe situaţii pentru sancţionarea încălcării prevederilor unor acte normative. Jandarmii din cadrul dispozitivului de ordine publică de la manifestarea cultural artistică „Baia Mare – Capitala Tineretului”, au fost solicitaţi să intervină deoarece un bărbat în vârstă de 30 de ani din localitatea Tăuţii Măgherăuş, aflându-se lângă scena amplasată în Piaţa Libertăţii, a adresat injurii şi expresii jignitoare persoanelor din acel loc şi a refuzat să ofere date cu privire la identitatea sa.

Alte intervenţii ale jandarmilor au avut loc sâmbătă, 28 aprilie, când un bărbat cu vârsta de 36 de ani din Baia Mare, aflându-se în curtea unui imobil de pe strada Muncii din Baia Mare, a tulburat liniştea vecinilor ascultând muzică la un volum ridicat. Nu după mult timp, a fost solicitată intervenţia forţelor de ordine pe strada Luminişului unde un bărbat cu vârsta de 60 de ani din Baia Mare, în timp se afla în apartament, a tulburat ordinea şi liniştea publică prin strigăte şi a ameninţat-o pe concubina sa cu acte de violenţă.

Apoi, duminică, 29 aprilie, echipajul de jandarmi a fost solicitat să intervină pe strada Dragoş Vodă din Baia Mare, unde un tânăr în vârstă de 30 de ani, cu domiciliul în comuna Gârbou din judeţul Sălaj, a tulburat liniştea locatarilor prin strigăte şi larmă în timp se consuma băuturi alcoolice în scara unui imobil. De asemenea, jandarmii au fost solicitaţi pe strada Păltinişului unde un tânăr în vârstă de 21 ani din Baia Mare, aflându-se în spatele unui imobil, asculta muzica la volum ridicat tulburând liniştea locatarilor.

O altă intervenţie a jandarmilor a avut loc miercuri, 2 mai, când un tânăr cu vârsta de 27 de ani cu domiciliul în localitatea Hodod din judeţul Satu Mare, aflându-se în faţa sediului Băncii Transilvania, de pe bulevardul Unirii din localitatea Baia Mare, a adresat cuvinte şi expresii jignitoare trecătorilor în timp ce consuma băuturi alcoolice. Joi, 3 mai, un bărbat în vârstă de 30 de ani, cu domiciliul în localitatea Petroşani din judeţul Hunedoara, a provocat şi a participat la scandal pe strada Gheorghe Şincai din Baia Mare.

Jandarmeria Maramureş reaminteşte cetăţenilor că pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here