BAIA MARE – Blocaje frecvente în intersecția de la Palatul Justiției

182

Una dintre deficiențele de circulație cu care se confruntă Baia Mare este în intersecția bulevardului Republicii cu strada Coșbuc, în fața Palatului Justiției. Acolo, se produc frecvent blocaje rutiere, iar asta din graba de nestăvălit a conducătorilor auto.

“Am observat, iar asta nu o dată, această problemă. Se produce cu o frecvență mai mare în perioada anului școlar. Conducătorii auto nu respectă culoarea semaforului și pătrund în intersecție pe galben. Astfel, când s-a format deja coloană de mașini pe bulevardul Republicii, intersecția se blochează. Astfel, șoferii de pe Coșbuc nu își pot continua traseul. Există un principiu, al intersecției libere, care nu este respectat. De câțiva ani încoace, și în Cluj sau București, unde parcul auto este mai mare, se fac eforturi pentru menținerea acestui principiu. Este important să rămână intersecțiile libere, în condițiile în care pot apărea urgențe, ale Ambulanței, ale SMURD, ale pompierilor sau ale polițiștilor. Ei nu pot înainta în astfel de situații”, a recomandat, pentru AxaNews.ro, Dorin Gherman, șeful Poliției Rutiere Maramureș.

Oamenii legii fac apel la conducătorii auto să circule cu atenție și manifestând respect și față de acest concept. Mai mult decât atât, în perioada următoare, vor avea loc mai multe acțiuni ale polițiștilor rutieri în zonele aglomerate, tocmai pentru a asigura menținerea principiului intersecției libere.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here