BAI MARE – Petrecăreții de la Sighet s-au ales cu dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor

352

Pentru unii carantină înseamnă distracție pe banii statului. Iar, ca să fie tacâmul complet, se mai și pozează și filmează, postând pe internet chefuiala din carantină.

Asta s-a întâmplat la Sighetu Marmației, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei fiind înregistrat, un dosar penal, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi ped. de art. 352, alin. 1 şi 9 din Codul penal, „constând în aceea că mai multe persoane, aflate în carantină la Motelul Nova din Sighetu Marmaţiei, nu respectă restricţiile stabilite în perioada de carantină, privind separarea de alte persoane, în sensul că s-au întâlnit în barul motelului, practicând jocuri de societate şi consumând diverse băuturi”.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș spun că petrecăreții au postat videouri pe Facebook, iar mai apoi au devenit subiect de stiri. Aspectele petrecute în Sighet au fost transmise și Direcției de Sănătate Publică Maramureș.

„Precizăm faptul că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a principiului prezumţiei de nevinovăţie”, arată Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here