BAI MARE – Multor șoferi maramureșeni le place băutura

204

Toţi şoferii ştiu că alcoolul la volan este interzis. Asta în teorie, căci în practică însă lucrurile stau cu totul și cu totul altfel. O dovedesc controalele polițiștilor rutieri de ieri, mulți șofer fiind depistați conducând autoturisme pe drumurile publice în stare avansată de ebrietate.

Numai în 22 octombrie au fost constatate două astfel de cazuri.
Recordul zilei a fost de 1.45 mg/l alcool pur în aerul expirat și aparține unui tânăr de 32 de ani, din Cavnic, care nici nu deţine permis de conducere.

„În încercarea lui de a conduce un autoturism pe strada Zmeurei, din Cavnic, acesta a acroşat o autoutilitară cu care se efectuau lucrări de asfaltare. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere și cu o alcoolemie în sânge mai mare de 0.80 g/l alcool pur în sânge”, arată IPJ Maramureș.

Un al doilea caz depistat ieri a fost cel la care au intervenit poliţiştii din Baia Sprie care efectuau activităţi de supraveghere a traficului rutier pe raza localităţii Şurdeşti. Aceștia au oprit pentru verificări un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani, din Cavnic.

„Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Şi în acest caz poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările urmând a dispune măsuri legale”, concluzionează IPJ Maramureș.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here