BAI MARE – Drumurile din Maramureș, pline de polițiști. A „plouat” cu amenzi

294

Poliţiştii din Maramureș au desfăşurat în ultimele ore mai multe acţiuni pe drumurile publice de pe raza judeţului, atât pentru prevenirea accidentelor de circulaţie cât şi pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

La SIGHETU MARMAŢIEI poliţiştii din municipiu, împreună cu cei din Sarasău şi Ocna Şugatag, au organizat o acţiune pentru depistarea şoferilor care pun în pericol siguranţa pe drumurile publice conducând în stare de ebrietate. S-au aplicat 14 amenzi în valoare de aproximativ 10 000 de lei şi au fost reţinute două permise de conducere.

În BORŞA, în cadrul activităţilor desfăşurate pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii au depistat un bărbat de 41 de ani, care conducea pe strada Lăzuci din oraş după ce a consumat alcool. Întrucât testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de peste 0.60 mg/l alcool pur în aerul expirat, borșeanul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsuri legale.

La SEINI, poliţiştii au oprit pentru verificări 25 de autovehicule şi au aplicat patru sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 4 000 de lei. Totodată, a fost oprită pentru verificări o autoutilitară cu care se transporta material lemnos. Întrucât s-a constatat că speciile de lemn transportate nu corespundeau cu cele menţionate pe avizul de însoţire, a fost aplicată o sancţiune contravenţională iar lemnul, 5.74 mc, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Tăuţii Măgherăuş.

Nu în ultimul rând, la TĂUŢII MĂGHERĂUŞ poliţiştii au acţionat, împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român Maramureş, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 6 000 de lei. De asemenea au fost reţinute opt certificate de înmatriculare şi au retras un set de plăcuţe de înmatriculare.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here