BĂGAȚI ÎN SPERIEȚI – Palatul de Justiție din Baia Mare, evacuat din cauza unui plic misterios

72

În cursul zilei de 27 februarie, între orele 11.20 și 13.00, accesul în sediul Palatului Justiției a fost restricționat, respectiv ședințele de judecată au fost suspendate. Aceste măsuri, susțin oficialii Tribunalului Maramureș, au fost dispuse în scop preventiv, în contextul în care la Oficiul Poștal situat în incinta Tribunalului Maramureș s-a primit un plic al cărui conținut a ridicat suspiciuni.

După ora 13.00 activitatea instanței a revenit la normal. Pe fir au intrat și polițiștii maramureșeni, care au deschis un dosar penal în această cauză. La Tribunalul Maramureș au ajuns polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreuncă cu cei de la Serviciul Crminalistic, alături de echipa de decontaminare a ISU Maramureș, respectiv echipa pirotehnică de la SRI Maramureș. Aici s-a constatat că respectivul plic a fost depistat de o angajată a Tribunalului, iar plicul conținea o substanță solidă grunjoasă. Toate persoanele care au intrat în contact cu plicul respectiv au primit consult medical de specialitate.

Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, a precizat că probleme ridicate de la fața locului urmează să fie supuse unei expertize criminalistice de specialitate. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de trafic de produse sau substanțe toxice.
Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here