AZI ȘI MÂINE – George Pop de Băsești, omagiat în Baia Mare

270

Sâmbătă, 23 februarie, se împlinesc 100 de ani de la dispariția marelui om politic George Pop de Băsești. Momentul va fi marcat în această săptămână prin două manifestări care se vor desfășura în Baia Mare.

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș organizează azi, 20 februarie, la ora 13, un moment omagial dedicat tribunului național George Pop de Băsești.

“În acest context va avea loc vizionarea filmului documentar <<George Pop de Băsești. Bătrânul nației>> din seria Centenar, prezentat în ciclul <<Memorialul Durerii. O istorie care nu se învață la școală>>, realizat de Lucia Hossu Longin pentru TVR 2”, precizează reprezentanții Muzeului Județean de Istorie și Aheologie Maramureș.

La eveniment vor participa elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, CN „Vasile Lucaciu” și Colegiul Tehnic „Transilvania” din Baia Mare.

Joi, 21 februarie, de la ora 13, la Fondul Documentar al Academiei Române, din cadrul Bibliotecii “Petre Dulfu”, va avea loc un simpozion dedicat comemorării a 100 de ani de la moartea marelui patriot George Pop de Băsești, președintele Marii Adunări Naționale de la 1 Decembrie 1918. Cu această ocazie, vor lua cuvântul conf. univ. dr. Florian Roatiș, lect. univ. dr. Ilie Gherheș și conf. univ. dr. Ștefan Vișovan. Discuțiile vor fi moderate de dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene Baia Mare.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here