AVEȚI INFORMAȚII? – Câte crime au zguduit Maramureșul și unde nu se cunosc autorii

307

În 2018, Maramureşul nu a fost ocolit în cursul anului trecut de crime sângeroase. Infracţiunile au fost de o violenţă extremă, însă, cu excepţia autorului abominabilei fapte de la Cuprom, din 30 aprilie, toţi criminalii au ajuns, în cele din urmă, după gratii.

În cazul criminalităţii grave, comise cu violenţă, poliţiştii maramureşeni au anunţat faptul că infracțiunile contra vieții au înregistrat o scădere de 15,22% față de 2017. Astfel, în anul 2018, pe raza judeţului s-au înregistrat opt infracţiuni de omor, cu un caz mai puţin decât anul trecut. Cinci crime au avut loc în mediu urban, iar trei în mediul rural). În judeţ s-au înregistrat şi două infracţiuni de tentativă la omor, cu una mai puţin faţă de anul precedent. O tentativă la omor a avut loc în mediul urban și una în rural. “În şase dintre dosarele de omor şi în ambele dosare de tentativă la omor au fost identificaţi autorii, faţă de aceştia luându-se măsuri preventive de către instanţa competentă. Referitor la restul de două dosare de omor se poate menţiona că într-unul dintre acestea a fost continuată urmărirea penală faţă de o persoană, iar în celălalt se desfăşoară în continuare cercetări în vederea identificării autorilor”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Cecilia Grozavu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

# Cazul “Estera”, cel mai grav din 2018
Bineînţeles, capul de afiş în 2018, la acest capitol, l-a ţinut crima din Baia Mare. Aceasta este crima în care se mai fac încă cercetări pentru identificarea autorului. Micuţa Estera, în vârstă de cinci ani, a fost agresată sexual, iar apoi ucisă cu sânge rece, în urma unor lovituri cu un corp contondent (s-a vorbit despre o cărămidă/piatră), fiind găsită de fraţii ei minori la peste şapte ore de la dispariţia sa de acasă. S-au făcut o mulţime de investigaţii în acest sens. Sute de persoane au fost conduse la audieri şi s-au prelevat sute de probe ADN. Niciuna nu s-a potrivit cu ADN-ul criminalului. În plus, nu se potrivesc probele nici cu a vreunui recidivist care a săvârşit o infracţiune similară, întrucât toate acestea se află în baza de date a anchetatorilor.

# 2019, tăvălug de crime
Anul 2019 a venit cu alte crime, în 7 ianuarie consemnându-se prima, în Borșa. Începutul lui martie a adus, însă, o escaladare a situației. A venit, în 4 martie, crima din cartierul Săsar, de pe strada Petre Dulfu din Baia Mare, în care se presupune că a a avut loc un conflict domestic între soți.Bărbatul a murit, iar femeia, angajată a Primăriei Baia Mare, a fost grav rănită. A ajuns în comă și a decedat aproximativ două săptămâni mai târziu. Au rămas doi copii orfani de ambii părinți. Altă crimă a fost în cartierul Gării. Tot din Baia Mare. Crima a avut loc în 31 martie spre 1 aprilie. Un bărbat gelos a vrut să își ia fosta concubină de la o gazdă de ocazie. Toți trei proveneau dintr-un cerc vicios. I-a căsăpit efectiv cu un cuțit de bucătărie și 23 de lovituri. Au fost găsiți morți de mama bărbatului gazdă, tot în 4 martie. Premieră pentru anchetatori. În 21 martie, un sighetean și-a înjunghiat concubina, mamă a doi copii, tot minori. Aceasta a decedat la scurt timp, iar el a fost prins imediat.

Ideea este că, dacă aveți informații suplimentare, veridice, despre aceste cazuri, cu accent pe cazul Estera, singurul fără autor arestat, contactați-ne pe profilul de Facebook al AxaNews.ro! Haideți să rezolvăm împreună cu anchetatorii, prin informații, cazul, și să le oferim acestora informații veridice și să lămurim piesele de puzzle lipsă!

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here