AVERTIZAȚI DEGEABA – Maramureșul cere sancționarea celor care se ocupă de serviciul RO-ALERT

557

Furtuna care a lovit Maramureșul și Baia Mare ieri seară a scos la iveală probleme pe care le știe toată lumea, dar se ferește să le vorbească. Acoperișuri de blocuri ilegale și alte asemenea ilegalități, dar și lucrări făcute de mântuială de muncitori care și-au luat banul și care nu au făcut o muncă de calitate.

Dar tot furtuna  de aseară a demonstrat că serviciul de avertizare al populației nu funcționează. Județul Maramureș, prin conducerea Consiliului Județean, cere Guvernului României sancționarea celor care se fac răspunzători de funcționarea deficitară a serviciului RO-ALERT”. Asta după ce vijelia care s-a abătut asupra municipiului Baia Mare în după-amiaza zilei de marți, 28 mai 2019 a provocat pagube materiale însemnate.

Autoritățile județene spun că populația a fost prinsă total nepregătită de furtuna care a venit din senin și, în mai puțin de 30 de minute a făcut ravagii.

„Acoperișuri smulse, mașini avariate, geamuri sparte și extrem de multă panică, așa pot fi caracterizate, în câteva cuvinte, intemperiile zilei de marți. Din nefericire, serviciul RO-ALERT, cel care avea menire de a pregăti oamenii pentru astfel de momente neplăcute a funcționat extrem de deficitar spre deloc, mulți cetățeni plângându-se de faptul că fie au primit mesajul după ce furtuna deja trecuse, fie că nu l-au primit deloc.”, spune CJ Maramureș.

”Am primit foarte multe mesaje de la băimărenii care s-au arătat extrem de nemulțumiți de funcționarea serviciului RO-ALERT, serviciul de avertizare a populației în situații de urgență. Iar oamenii au dreptate, deoarece este inadmisibil să primești mesaje de avertizare după ce furtuna a trecut și afară este deja soare. Am cerut explicații ministrului de Interne și am primit confirmări ca mesajul a fost expediat către populație la două minute după avertizarea primită de la Administrația Națională de Meteorologie.

Contează prea puțin acum, cert este ca sistemul anunțat cu surle și trâmbițe nu funcționează bine în astfel de situații limită pentru oameni. Voi cere Guvernului României, în mod oficial, în numele Consiliului Județean Maramureș, remedierea urgentă a acestor neajunsuri și măsuri dure de sancționare a celor care au întârziat transmiterea mesajelor de avertizare la timp”, a precizat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

FOTO playtech.ro

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here