AVERTISMENT – Donald Trump îi avertizează pe europeni că imigraţia “a schimbat caracterul” continentului

262

Preşedintele american Donald Trump i-a avertizat pe europeni că imigraţia “a schimbat caracterul” continentului şi îi ameninţă cultura, într-un interviu acordat ziarului The Sun, citat vineri de dpa.

“Permiterea imigraţiei în Europa este o ruşine. Cred că a schimbat caracterul Europei şi dacă nu luaţi rapid măsuri nimic nu va mai fi la fel ca înainte, şi nu spun acest lucru într-un sens pozitiv”, a declarat Trump.

“A permite ca milioane şi milioane de oameni să vină în Europa este foarte, foarte trist. Cred că vă pierdeţi cultura”, a continuat el.

“Toată această imigraţie a schimbat deja realmente caracterul Europei. Vorbesc ca cineva din afară, dar cineva care iubeşte Europa”, a adăugat Trump, conform înregistrării audio publicate de tabloidul britanic.

El a menţionat în context că tatăl său era de origine germană, iar mama sa provenea din Scoţia.

Preşedintele american – care efectuează o vizită în Marea Britanie – l-a criticat şi pe primarul Londrei, Sadiq Khan, la rândul său un critic al liderului american.

“Aveţi un primar care a făcut o treabă groaznică. Uitaţi-vă la terorismul care are loc”, a spus Trump. “Cred că a făcut treabă foarte proastă cu terorismul, cu criminalitatea”, a afirmat preşedintele american, care l-a acuzat totodată pe primar de lipsă de ospitalitate şi a criticat protestele împotriva sa din capitala britanică.

“Nu am niciun motiv să mă duc la Londra. Îmi plăcea Londra ca oraş… Cred că primarul vostru a făcut o treabă foarte proastă. De ce să mă duc dacă nu mă simt binevenit” – a comentat Trump, grăbindu-se să precizeze: “Când spun asta mă refer la guvern, pentru că populaţia Marii Britanii este de acord cu mine”.

Sursa: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here