AVENTURI LA FRONTIERĂ – Tineri din Bangladesh şi Myanmar, rătăciţi prin Maramureş (FOTO)

605

Noi cazuri de migraţie ilegală, în Maramureş. Tineri din diverse ţări exotice traversează judeţul nostru, cu speranţa că vor ajunge în vestul Europei, acolo unde îşi închipuie că e paradisul. Ghinionul unora este că, de multe ori, ei sunt prinşi de poliţiştii de frontieră şi, astfel, întorşi din drum.

# Doi cetățeni din Bangladesh, opriți la frontieră
Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău – judeţul Maramureş au depistat şi predat autorităților de frontieră din Ucraina, doi cetățeni din Bangladesh, care intenționau să ajungă în Spațiul Schengen.

În data de 5 decembrie 2018, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, lucrătorii ITPF Sighetu Marmaţiei au depistat, în apropierea frontierei cu Ucraina, pe raza localității de frontieră Sarasău, doi cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă.

“Întrucât persoanele în cauză nu vorbeau limba română, aveau hainele ude și nu dețineau documente de identitate asupra lor, polițiștii de frontieră i-au dus pe cei doi la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, în vederea continuării cercetărilor. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Bangladesh, în vârstă de 16, respectiv 17 de ani și că intenționau să ajungă într-un stat din Spațiul Schengen. În data de 6 decembrie, cei doi cetățeni din Bangladesh au fost preluați de autoritățile de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun”, a explicat Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.

# Un tânăr din Myanmar a vrut să treacă ilegal în Ucraina
În urmă cu câteva zile, polițiștii de frontieră maramureșeni au depistat un cetățean din Myanmar, solicitant de azil în România, care intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ucraina.

Pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Sighetu Marmației, o persoană care nu-și justifica prezența în zonă.

“Lucrătorii noștri au interceptat persoana în cauză în vederea stabilirii identității, însă aceasta nu vorbea limba română, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii acesteia la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor. În urma verificărilor specifice, s-a constatat că bărbatul este cetățean din Myanmar, în vârstă de 18 ani, fiind solicitant de azil în România. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun”, a precizat Radu Lungu.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here