AVENTURI LA FRONTIERĂ – Contrabandă… incognito pe șoselele din Săpânța. Încă un aparat de zbor de mici dimensiuni a trecut granița cu Ucraina (FOTO)

180

Au încercat să îi păcălească pe polițiștii de frontieră din Maramureș, însă nu au avut baftă. Au crezut că, circulând într-o autoutilitară aparent înmatriculată în România, nu vor fi “mirosiți” de oamenii legii. Aceștia i-au oprit și le-au confiscat încărcătura.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău au depistat doi cetăţeni ucraineni care transportau cu un autoturism 12.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Un echipaj mobil al poliției de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Sarasău, aflându-se pe timpul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Săpânța, un autoturism marca Volkswagen Transporter, cu număr de înmatriculare specific României.

# Autoutilitară dubuită cu țigări
În mașină se aflau doi cetățeni ucraineni, în vârstă de 22, respectiv 23 de ani. Din primele verificări, în autoturism au fost descoperite mai multe colete cu țigări fapt pentru care cele două persoane și mașina au fost duse la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

“În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 12.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 140.400 de lei, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării. Autoturismul marca Volkswagen a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar pe timpul verificărilor s-a constatat că numărul de înmatriculare aplicat pe acesta aparține un alt autoturism. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, respectiv de punere în circulație un autoturism cu numere false de înmatriculare, la finalizare urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun”, a explicat Iulia Stan, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației.

# Recepția țigărilor… recepționată de polițiști
Nu a fost singurul caz de contrabandă înregistrat în Maramureș, în ultimele ore. Se dovedește, încă odată, că spațiul aerian este ușor încălcat de contrabandiști. Mai nou, unii dintre ei nu își fac fizic apariție, ci preferă să își trimită aparatele la înaintare.
Polițiștii de frontieră din cadrul STPF Maramureș au descoperit și confiscat 680 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de 8000 de lei, care au fost introduse ilegal în țară, cu ajutorul unui aparat de zbor de mici dimensiuni.

Un echipaj mobil al poliției de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, aflându-se pe timpul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, a auzit un zgomot specific aparatelor de zbor de mici dimensiuni. La scurt timp, aparatul de zbor de mici dimensiuni a lăsat pe teritoriul țării noastre un colet. Polițiștii de frontieră au procedat la cercetarea zonei, iar în apropiere a fost interceptat un autoturism în care se aflau două persoane, cetățeni români. Din primele verificări a rezultat faptul că acestea urmau să preia coletul, în care se aflau țigări de proveniență ucraineană.

“În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 680 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 8.000 de lei, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării. De asemenea, cele două persoane au fost duse la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor, iar autoturismul marca Volkswagen a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun”, a explicat Iulia Stan.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here