AU TRECUT APROAPE TREI SĂPTĂMÂNI – Criminalul Esterei nu figurează în baza de date. Tot mai puţin probabil să fie recidivist

1146

Au trecut trei săptămâni de la oribila crimă care a făcut înconjorul României! Micuţa Estera, în vârstă de cinci ani, a fost agresată sexual şi ucisă cu sânge rece, cu o lovitură puternică (probabil cu o cărămidă) la nivelul capului. Apoi, a fost lăsată fără suflare, într-o baltă de sânge.

Începând cu noaptea de 30 aprilie / 1 mai, autorul este căutat fără încetare de oamenii legii. Forţele de intervenţie din Maramureş au fost suplimentate cu altele venite din Bucureşti. Aproximativ 50 specialişti sunt implicaţi în căutarea criminalului. Au fost audiate o mulţime de persoane, s-au prelevat probe ADN, însă identitatea autorului rămâne o necunoscută.

# Ipoteze şi suspiciuni
Acel fost preot despre care s-a vorbit a obţinut de la anchetatori un document care atestă faptul că nu este suspect în acest caz şi a menţionat că tăvălugul din ultima perioadă l-a făcut să îşi simtă viaţa pusă în pericol. S-a vorbit şi despre varianta unui recidivist proaspăt ieşit din puşcărie pentru fapte similare, care nu s-ar fi putut abţine să nu săvârşească o nouă infracţiune. S-a luat în calcul şi varianta unui membru al familiei, fiind chemat la audieri şi tatăl vitreg al fetei. Totodată, s-a vorbit despre varianta unui criminal minor. În acest sens, s-a vehiculat varianta unui adolescent în vârstă de 16 ani, chemat la audieri, însă probele ADN nu au confirmat suspiciunile. Tot la audieri au fost chemaţi şi alţi minori, copii şi adolescenţi, din comunitate. S-a vorbit şi despre posibilitatea deshumării micuţei Estera, fapt infirmat categoric de anchetatori, care au precizat că, până în prezent, nu se impune o astfel de acţiune. Fiind vorba despre un caz de interes maxim pentru toată lumea, fiecare a venit cu propria variantă, cu propria părere şi cu propriile suspiciuni cu privire la identitatea criminalului.

# Varianta recidivistului “cam cade” de pe listă
Informaţiile oficiale, însă, indică faptul că autorul abonimabilei fapte nu este cunoscut ca fiind un criminal ori infractor. Cel puţin, el nu a ajuns în atenţia oamenilor legii. Acest lucru face ca iţele problemei să fie şi mai încurcate. “Am primit rezultatele în cazul probelor ADN. Acestea au fost verificate în baza de date la nivel naţional şi nu sunt identice cu cele ale unui individ care să figureze că a fost reţinut sau arestat. În aceste condiţii, varianta recidivistului este mai puţin probabilă”, a declarat, pentru Glasul Maramureşului şi AxaNews.ro, Bogdan Gabor, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş. Aşadar, autorul este un individ care nu a intrat niciodată în atenţia oamenilor legii în trecut. Acesta ori nu a săvârşit niciodată vreo infracţiune, ori s-a dedat la acte reprobabile, dar nu a fost niciodată prins.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here