AU SCĂPAT DE ȘOMAJ – Peste 4.500 de maramureșeni și-au găsit alt loc de muncă

300

În acest an, peste 4.500 de maramureșeni care au ajuns să primească ajutor de șomaj și-au găsit alt loc de muncă. Conducerea Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Maramureș arată că în primele luni din an este cel mai greu să te angajezi.

“Pe ansamblu în anul 2019, raportul dintre persoanele ieșite prin încadrare și cele intrate în șomaj prin disponibilizare, a fost de peste 3 la 1, au intrat în evidență 1.331 și s-au angajat 4.588 persoane. Analizând ieșirile în anul 2019 constatăm că, în cele 10 luni ale anului 2019, numărul șomerilor ieșiți ca urmare a încadrării a fost mai mare decât numărul persoanelor intrate în evidență prin disponibilizare, excepție facând lunile ianuarie, februarie și martie, când caracterul sezonier își arată efectele, multe dintre activități fiind reduse, eliberând forță de muncă, iar absorția acesteia a fost scăzută. În luna mai 2019, s-a atins nivelul maxim al persoanelor încadrate în muncă 572 persoane, în creștere cu 30% față de începutul anului”, a declarat Oana Oșanu, directorul AJOFM Maramureș.

Din totalul numărului de șomeri înregistrați în județul nostru până la finele lunii octombrie, cei mai mulți au ajuns pentru prima dată la AJOFM Maramureș și peste 1.000 sunt tineri care au absolvit liceul sau facultatea.

“Pornindu-se de la un număr de 6.418 șomeri înregistrați la începutul anului 2019, cumulat pe parcursul celor 10 luni s-au înregistrat următoarele fluxuri de intrări și ieșiri: intrările efective în evidențele agenției au fost de 8.432 persoane, iar ieșirile din evidențele șomajului au fost de 9.322 persoane. Din numărul total de intrări în șomaj, 5.467 sunt înscrieri noi în șomaj, persoane care apelează pentru prima dată la serviciul public de ocupare pentru a obține sprijin în găsirea unui loc de muncă, din care 1.112 sunt proaspeți absolvenți ai instituțiilor de învățământ, promoția 2019”, a concluzionat Oana Oșanu.

Cristina LUP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here