AU PIERDUT TOT CE AVEAU! – Casă mistuită de flăcări în Dămăcușeni

349

Un incendiu violent a izbucnit, în seara zilei de sâmbătă, însatul Dămăcușeni. O gospodărie situată în apropiere de biserica din sat a fost pur și simplu mistuită de flăcări uriașe.

Pompierii militari de la Târgu Lăpuș au intervenit de urgență, însă intensitatea flăcărilor a fost incredibilă. Flăcările au distrus în scurt timp tot acoperișul imobilului. Pompierii au fost nevoiți să parcurgă câțiva kilometri pentru a alimenta autospecialele cu apă. Au sărit imediat în ajutor și sătenii, care au aruncat găleți cu apă în vâlvătaie. În sprijin au venit și pompierii voluntari ai serviciilor de specialitate din toate localitățile din jur. Cel mai grav lucru este faptul că proprietarii nu au apucat să scoată niciunul dintre bunurile din interior, iar oamenii vorbesc că în incendiu au ars și banii (deloc puțini) aflați în interior.

# Mobilizare de forțe impresionantă
Bilanțul pagubelor este înfiorător. “Flăcările au distrus 300 mp acoperiș din lemn învelit cu tablă, 15 tone fân, două tone de cereale, textile, unelte agricole. Totodată, flăcările s-au extins și la casa învecinată distrugând 15 mp ștablon. Au intervenit șapte autospeciale în total (una de la Detașamentul Baia Mare, două de la Târgu Lăpuș, SVSU Lăpuș, Băiuț, Copalnic Mănăștur și Târgu Lăpuș. Cauza probabilă este un scurtcircuit”, au explicat reprezentanții ISU Maramureș.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here