AU ÎNCURCAT-O! – Tineri săpânțeni, trimiși în judecată pentru violare de domiciliu și distrugere

810

Doi dintre tinerii săpânțeni au consumat băuturi alcoolice la un local de pe raza comunei. Unul dintre aceștia a contactat telefonic o cunoștință și i-a cerut să-i ducă cu autoturismul până în comuna Câmpulung la Tisa.

Cunoștința a fost de acord, și după ce i-a luat pe cei doi de la local, în timp ce se deplasa pe o stradă din Săpânța, a fost oprit de alți tineri. S-au hotărât să aplice o “corecție” unui alt tânar care ar fi proferat expresii de amenințare cu acte de violență la adresa unuia dintre ei.

În timp ce stăteau de vorbă, prin zonă a trecut un autoturism de teren care s-a apropiat amenințător de locul unde aceștia se aflau, după care a continuat deplasarea. Unul dintre tineri a susținut că autoturismul i-ar aparține persoanei care a proferat amenințările. După ce autoturismul s-a îndepărtat grupul de tineri s-a hotârât să meargă la locuința acesteia. S-au deplasat pâna la locuința în cauză, constatând că în locuință se află tatăl celui căutat, după ce în prealabil au intrat în curtea acestuia. Au început să arunce cu pietre în geamurile de la ferestre pe care le-au spart, după care au forțat ușa de acces în casă și au pătruns în interior.

Speriat, tatăl a urcat în podul casei și s-a ascuns, iar agresorii văzând că în locuința nu se află cel căutat de ei, au mai degradat unele bunuri din interior, după care au ieșit în stradă. Persoana vătămată a apelat serviciul telefonic de urgență, și la fața locului s-au deplasat organele de poliție care au aplanat conflictul. La scurt timp după comiterea faptelor, unul dintre agresori a părăsit țara, fiind apoi arestat și încarcerat de autoritățile din Franța pentru comiterea unor infracțiuni pe teritoriul aceste țări, motiv pentru care s-a dispus disjungerea cauzei cu privire la această persoană.

“Tinerii au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu și distrugere’’, a spus Ioan Ardelean, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației.

Liviu ȘIMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here