AU FĂCUT O FIGURĂ FRUMOASĂ – Trei jucători de la Recea s-au transferat la echipe din Liga 1

282

În sezonul 2019-2020, Maramureșul va avea două reprezentante în seria 5 a Ligii a 3-a, CS Minerul Baia Mare și ACS Comuna Recea. Putea ajunge aici și Viitorul Ulmeni, însă a ratat duelul de promovare în dauna Unirii Mirșid. Ca noutate, a promovat în seria noastră CSM Satu Mare. Înscrierile pentru noul sezon de Liga 3 se fac până în data de 15 iulie. Prima etapă la nivelul celui de-al treilea eșalon este programată pe 24 august.

La fel ca și în cazul Minerului Baia Mare, tot luni, se va reuni și lotul ACS Comuna Recea, însă la orele după amiezii. Florin Gherasim, președintele clubului, a declarat, pentru AxaNews.ro, că echipa din Recea va ataca, din nou, promovarea, după ce, sezonul anterior, a pierdut bătălia cu cei de la Csikszereda, beneficiara unui aport financiar consistent de la guvernul maghiar. Ca noutăți, trei jucători au părăsit lotul echipei de Liga a 3-a, pentru echipe din primul eșalon. Sunt așteptați și juniori de la Cluj, în probe.

“Luni avem programată reuniunea lotului, undeva pe la ora 17.00 – 18.00. Avem juniori de la Universitatea Cluj, care vor veni la noi. Suntem, încă, în faza de discuții. Față de sezonul anterior, au plecat Dacian Dunca și Paul Oșan la Hermanstadt și Sergiu Ciocan la Gaz Metan Mediaș (n.red. – atât Sibiu, cât și Mediaș, au echipe în Liga 1). Desigur că avem și un obiectiv pentru sezonul următor – să atacăm promovarea”, a dezvăluit, pentru AxaNews.ro, Florin Gherasim.

# Echipele maramureșene, candidate la promovare?
Reamintim faptul că, în sezonul anterior, lupta pentru promovare s-a dat în trei – Recea, Baia Mare, Miercurea Ciuc. Băimărenii au pierdut primii contactul cu competitoarele sale după meciul direct cu Recea, câștigat de ACS. Tot un meci direct a pierdut, pe drum, și pe echipa din Recea, care a fost învinsă acasă de Miercurea Ciuc. Totuși, Recea se afla, încă, pe prima poziție. A urmat gafa de acasă, cu AFC Hărman, când ACS Comuna Recea, a terminat la egalitate, iar AFK Csikszereda a câștigat, distanțându-se, în ultimele etape de echipele maramureșene.

În final, Miercurea Ciuc a câștigat seria, cu 71 de puncte, urmată de ACS Comuna Recea, cu 63 de puncte și Minerul Baia Mare, cu 57 de puncte. Teoretic, Baia Mare și Recea ar urma să fie principalele candidate la promovare în sezonul următoare. Asta dacă există fondurile necesare pentru așa ceva!

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here