AU DONAT ÎN WEEK-END – Peste 50 de maramureșeni au venit să doneze sânge sâmbătă

178

Ziua de sâmbătă, 29 august, a fost un real succes pentru Centrul de Transfuzie Sanguină (CST) Maramureș, deoarece peste 50 de maramureșeni au răspuns apelului de a veni să doneze sânge și să salveze o viață.

A fost prima zi în care CST Maramureș a fost deschis la sfârșitul săptămânii, iar acțiuna se va repeta și luna viitoare, în ultima sâmbătă din septembrie. “A fost o zi de sâmbătă specială cu oameni speciali! Mulțumim celor 53 de maramureșeni care astăzi, știind că e mare nevoie de sânge, au ales să se implice, să doneze și să salveze vieți.

Au fost 53 de donatori, dintre care 48 au fost eligibili. A fost o zi foarte bună, dar am avut noroc cu mobilizarea angajaților Spitalului Județean de Urgență Baia Mare. Au fost majoritari ca prezență. Sperăm ca și în sâmbăta din septembrie să avem cel puțin la fel de mulți donatori. Am discutat cu donatorii și au fost și din afara Băii Mari, din restul județului. Au fost, de exemplu, două doamne profesoare care au venit cu mașina. Lumea a văzut anunțul pe Facebook, a auzit de la cunoștințe, prieteni și s-a mobilizat. Mulțumim și angajaților Spitalului Județean de Urgență Dr. C. Opriș, Baia Mare care s-au mobilizat astăzi și au donat sânge cu drag pentru propriii lor pacienți”, a declarat Daniela Veber, directorul CST Maramureș.

Aceasta a precizat că toate persoanele prezente au donat sânge și nu au fost donatori de plasmă convalescentă de Covid-19.

Cristina LUP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here